OFFLINE

Így vegyen cipőt, ha speciális a lábmérete!

2015. november 29., vasárnap 10:12

Kezdetét vette Stuart Weitzman minden év késő őszén megrendezésre kerülő 'Trunk Showja', melynek lényege, hogy az üzletbe betérők egy személyes konzultáción is részt vehetnek a vásárlás során, például az eladók készségesen lemérik a lábméretüket, majd az így kapott adatok alapján mutatják be a számukra legmegfelelőbb lábbeliket. Az évente kétszer megrendezésre kerülő program leginkább az olyan ritkább lábmérettel rendelkező vásárlóknak kedvez, akik általában nehezen kapnak a 34-es vagy éppen 44-es méretű lábukra illő cipőt.

Az 1941-ben született amerikai cipész üzleteiben nemcsak speciális méretű cipőket találni, ugyanis Weitzman négy különböző szélességben: szuperkeskeny, keskeny, közepes és széles méretben is gyártja cipőit, ezeket természetesen nemcsak a legújabb kollekciók prezentálása idején lehet megvásárolni, hanem egész évben beszerezhetőek a márkaboltokban és a webáruházban – írja a Huffington Post.

A 'Trunk Show' ideje alatt viszont a márka oldalán lehet követni, hogy éppen mikor érkeznek a személyes tanácsadók a lakóhelyünkhöz legközelebb eső szaküzletbe. Azok számára, akik nem olyan szerencsések, hogy részt vegyenek a Stuart Weitman által kínált ingyenes tanácsadáson, vagy nem áldoznának körülbelül 210 ezer forintot egy csizmára vagy 155 ezer forintot egy szandálra, de nehezen találnak a lábméretükre illő divatos cipőt, azoknak maga a suszter adott pár hasznos tippet cipővásárláshoz:

563cbffe1400002b003ca1c2
Fotó: Stuart Weitzman

Ha túl keskeny a lábunk

Weitzman szerint ha nem találunk a lábméretünknek megfelelő szűk cipőt, sose essünk abba a csapdába, hogy bedőlünk az eladónak, aki szerint egy fél számmal kisebb cipővel már kiváltható a probléma. Mivel a fél számmal kisebb cipő nem sokkal szűkebb a fél számmal nagyobbnál, csak nem olyan hosszú, azaz a lábujjaink kényelmetlenül összepréselődnek majd a cipőben. A legjobb, amit ebben az esetben tehetünk, hogy egy közepesen széles cipőt választunk és talpbetétet használunk hozzá, ami kitölti a felesleges űrt, így valamivel keskenyebbnek fog majd hatni a cipőnk. Sőt, a kipárnázásnak köszönhetően talán még kényelmesebb lesz a cipő, mint eredetileg.

Ha túl széles a lábunk

„A láb természetes szélessége Európában szélesebb, mint Amerikában” – mondja a cipész, aki szerint ha figyelembe vesszük a cipők kontinentális számozását a vásárlás során, akkor általában valamivel közelebb kerülhetünk a megfelelő lábfejszélességhez, mintha egy közepes méretű, de más kontinensre gyártott cipővel próbálkoznánk. A közepesen széles lábúak is elakadhatnak a vásárlás során, nekik egyáltalán nem ajánlott olyan szintetikus anyagból készült cipőket venni, mint a lakkbőr, a műbőr, a gumi vagy a műanyag, mivel ezek az anyagok nem sokat hajlandóak változni a viselés alatt. Jól vagy legalábbis könnyebben alkalmazkodik a láb formájához az olcsóbb hasítékbőrként emlegetett, de vajpuha és rugalmas suede bőr vagy a legpuhább barkás bőr, a nappa. Vagy vegyünk egy fél mérettel nagyobb cipőt és akkor talán elég lesz némi memóriahab vagy cserélhető talpbetét a kényelemhez.

563cc04a140000f1013ca1c3
Fotó: Stuart Weitzman

Ha túl kicsi a lábunk

„Ha véletlenül Ázsiában járna, ott mindenféle cipőt megkap kis méretben is. Amit Európában, Ausztráliában vagy az Egyesült Államokban nem kap meg, azt Ázsiában megfogja találni" – mondja a cipész, aki szerint Vancouverben annyi kínai él, hogy az üzlettulajdonosok figyelembe veszik az ázsiai ügyfelek igényeit, ezért ott a legtöbb cipő 33-34-es méretben is kapható az üzletekben. Bár ez a jelenség valószínű a legtöbb kínai negyeddel rendelkező nagyvárosról elmondható világszerte.

Ha túl nagy a lábunk

„Amikor a cipő egy kicsit szűk, akkor idővel az még tágulhat valamit. De mikor egy cipő túl hosszú vagy nagyon széles, akkor azzal már nem nagyon lehet mit csinálni” – mondja Weitzman, aki szerint a túl nagy cipők viselése közben a bőr megtörik, bereped. Az alternatív megoldások hívei választhatnak férficipőt is, mivel ott nagyjából ugyanazok az arányok vannak érvényben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta