OFFLINE

Ilyen lenne, ha idős modellekkel dolgoznának a divatházak

2015. március 31., kedd 13:25

Így festene a nagymama a Marc Jacobs backstage-ben.
Így festene a nagymama a Marc Jacobs backstage-ben.
Fotó: facebook.com/sasha.frolova

Nem újkeletű téma a divatvilágban a kor, az egészséges testkép és a sokszínűség kérdése, de az elmúlt időszakban azért mégis tapasztalható egyféle elmozdulás a szakmában, aminek köszönhetően egyre több divatház foglalkoztat plus-size modelleket vagy olyan idős ikonokat, mint a 69 éves Helen Mirren, a 80 éves Joan Didion vagy a 65 éves Twiggy. A sokat vitatott témakört egy sajátos módon dolgozta fel a New Yorkban élő fotós és színésznő, Sasha Frolova, aki személyesen is megtapasztalta, hogy lelkileg és fizikailag mennyire megterhelő elvárásoknak kell megfelelni az általa hihetetlenül szűklátókörűnek tartott divatiparban.

A szabadúszó Frolova az általa legszebbnek tartott nőt, a nagymamáját kérte fel arra, hogy pózoljon a fotósorozatához, melyben olyan világmárkák kampányait dolgozta fel, mint az Altuzarra, Marc Jacobs, a Hood by Air, Jeremy Scott, a 3.1 Phillip Lim vagy a Rodarte. Az eredmény felkavaró és látványos lett egyszerre, ráadásul sajátosan feszegeti a határait a kizárólag fiatal modellekre kíváncsi iparnak – írja a refinery29.com a projectről, amiben a sminkes Carson Stern és az utómunkáért felelős Jacqueline Harriet részt vett.

„A nagymamám mindig nagyon bezárkózott, amikor a koráról kérdeztük, úgyhogy nincsen információm arról, hogy valójában mennyi idős lehet” – mondja a divatvilág hagyományos sztereotípiáit újragondoló Frolova, aki szerint nem kell mindent elhinni a populáris kultúrának, mivel a szépség egyáltalán nem múlandó, ahogy nem is korfüggő. Nekünk kicsit úgy tűnik, hogy a nagymama annyira nem élvezte ezt a fotózást, de ha érdekli a teljes "Fashionweek" névre keresztelt sorozat, akkor ide kattintva ön is kiszörnyülködheti magát benne. Itt pedig az idős rokont felhasználó művész további munkáit találja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta