OFFLINE

Ciki a Louis Vuitton a kínaiak szerint

2015. március 22., vasárnap 19:07

Meglepő információt tett közé a Business Insider a napokban, miszerint a kínai luxuscikk fogyasztók távol tartják magukat az egykor általuk is népszerűnek tartott Louis Vuitton divatház termékeitől. „Én nem látom, hogy bárkinek a kezében is Gucci vagy Louis Vuitton táska lenne. Az ügyfeleim kifinomult ízléssel rendelkeznek. A tanítványaim olyan emberek, akik már tíz évvel ezelőtt is Hermés táskát vásároltak és most is ragaszkodnak ehhez a magas színvonalhoz” – nyilatkozta a lapnak egy híres kínai etikett iskola alapítója, Sara Jane Ho, aki szerint most, hogy a márka már mindenütt jelen van Kínában, a gazdagok már egyáltalán nem akarnak Louis Vuitton táskákkal mutatkozni.

A HSBC vezérigazgatója, Erwan Rambourg már a The Bling Dynasty: Why the Reign of Chinese Luxusry Shoppers Has Only Just Begun című könyvében is elemezte a fogyasztók eltorzult vásárlási szokásait. A szerző elmondta, hogy a luxuscikkekre költő vásárlóknak ez jut eszükbe egy Louis Vuitton táska láttán: „Képtelen vagyok Louis Vuittont venni, mindenkinek ilyen van, a Louis Vuitton a titkárnők márkája lett.” A tehetős vevők pedig nem cáfolják Rambourg álláspontját. A magazin szerint egy milliárdos nő már 2011-ben azt nyilatkozta egy kínai piackutató cégnek, hogy azért nem vesz Louis Vuittont, mert már négy évvel ezelőtt is mindenkinek olyan volt.

„Mindenkinek ilyen van. Minden pekingi étteremben ezt látni. Inkább Chanelt vagy Bottega Venetát veszek, az sokkal exkluzívabb” – szólta le a legendás francia divatház legismertebb termékét a finnyás hölgy. A Louis Vuitton egyébként a siker érdekében valóban gondolkodik egy eggyel kifinomultabb, monogramot elhagyó vonal kiépítésében annak reményében, hogy ezzel sikerül visszacsábítania a kőgazdag ügyfeleket is az üzletbe. A folytatásra mindenesetre kíváncsiak vagyunk, mert jelenleg valóban úgy tűnik, hogy a fiatal kínai irodisták státuszszimbólumként tekintenek a Louis Vuitton táskákra és nem sajnálják efféle luxuscuccokra költeni a pénzüket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta