OFFLINE

A kínaiak jóval többet költenek luxusra, mint az amerikaiak

2013. március 10., vasárnap 15:30

A Bloomberg legutóbbi jelentése szerint most már hivatalosan is több luxuscikket vesznek a kínaiak, mint az amerikaiak. A hír az üzleti életben nem szolgált akkora meglepetéssel, mivel eddig is nyílt titok volt, hogy az elmúlt években a luxusmárkák előszeretettel nyitottak a tehetős Kína felé, ahol szinte minden napra esik egy exkluzív butikmegnyitó.

Az amerikaiak lepipálásában kivették a részüket a kínai divatlapok is, melyek egyre ügyesebben és hatékonyabban táplálják olvasóikban a luxus iránti igényt. A The Independent szerint például a Vogue Kína több példányt ad el, mint a brit, a francia, az olasz és a német Vogue együttvéve. A vásárlásra ráállított kínaiak a Bloomberg adatai alapján mára 25%-ban veszik ki részüket a luxustermékek értékesítésében.  Ezzel szemben az USA 20%-át teszi ki a luxuspiacnak, míg a Japánok mindössze 14 százalékát.

A luxusra fogékony kínaiak azonban nem feltétlenül saját hazájukban költik pénzüket. Az európai eladások legalább felét ugyanis a Kínából érkező tehetős turisták adják, akik a gyenge eurónak köszönhetően az elmúlt évben több mint 70 milliárd dollárt szórtak el olasz és francia luxuscikkekre csak Franciaországban. Mindenesetre a közeljövőben érdekes lesz majd figyelemmel kísérni,hogy a nagy divatházak hogyan igazítják marketingtevékenységüket a fizetőképes kínai piac igényeihez – írja a fashionista.com.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta