OFFLINE

Itt a böjt, egyen halat!

2013. február 20., szerda 10:49

Akár tartja valaki a vallási előírásokat, akár nem, a farsangot követő, húsvétot megelőző böjti időszak jó lehet egy kis kiigazításra a konyhában. A decemberről jobb, ha nem beszélünk, januárban még tart a karácsonyi lendület, meg hát ugye a hideg, a sötét meg a tél. Aztán február közepén már megszólalhat a lelkiismeretszava, úgyhogy jöjjön most egy jó pisztráng recept Marsbéli Julitól.

Azt szokták mondani, nem halevő nemzet a magyar, a mi vevőink viszont vagy nagyon szeretik, vagy ennyire figyelnek az egészségükre, mert nálunk mindig kapósak a halas ételek. A pisztráng jó választás, mert viszonylag könnyű belőle szépet, frisset venni, és piacon akár 2 ezer forint körül megkaphatjuk ( a szép hal!) kilóját, ami összehasonljtva mondjuk a lazaccal, elég baráti. Két egész hal tesz ki körülbelül egy kilót, ebből négy ember elég kényelmesen jól lakik.

Hozzávalók:

pisztráng
só, bors
babérlevél
petrezselyem
citrom
salottahagyma, vagy pici vöröshagymák
koktélparadicsom
olivaolaj

Recept ehhez szinte nincs is, annyira egyszerű.

1. Végy pisztrángot, mosd meg,

2. Belül só+bors (kívül mi nem sózzuk, de azért lehet azt is), és szintén a hasába babérlevél, mi saját frisset raktunk, petrezselyem, citromszeletek.

3. Dobj mellé salottahagymát negyedelve, koktélparadicsomot, loccsants rá egy jó adag olívaolajat és 200 fokon letakarás nélkül süsd kb 30 percig, félidőben fordítsd meg.

Sütés előtt
Sütés előtt

Tepsis krumpli volt hozzá, és répasali, ez utóbbi leírva borzasztóan hangzik, csak azután lehet beszélni róla, ha valaki már kóstolta.

Marsbéli Juli

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta