OFFLINE

Nem dolgozom, mert dagadt napom van!

2012. május 24., csütörtök 09:22

Sok brit nő bevallotta, hogy vettek már ki szabadnapot olyankor, amikor alacsony volt az önbizalmuk – írta a Dailymail. Egy új tanulmány megállapította, hogy a nők nagy százalékának napi szinten jelent problémát a saját magukról alkotott negatív testképük. A megkérdezettek 90 százaléka vallotta azt, hogy állandó kétségei vannak a külseje miatt, néhányuk azt is elismerte, hogy beteget jelentett a munkahelyén az úgynevezett „kövér napokon”, amikor annyira alacsony volt az önbecsülésük, hogy nem tudták elviselni még kollégáik jelenlétét se.

kövér nő tk3s 12790017

A tanulmány megállapításai szerint a nők átlagosan 11 napon érzik magukat taszítónak havonta. Minden megkérdezett beszámolt arról, hogy volt már „rossz frizura napja” vagy „kövér napja”, ami hatással volt a munkahelyi teljesítményére, míg 6 százalék azt is elismerte, hogy még ahhoz is beteg volt, hogy a telefont felvegye. Ezeknél a számoknál még aggasztóbb az a tény, hogy a tesztalanyok közel fele a 18-24 éves korosztályból került ki (42 százalék), és azt állította, hogy alacsony önbecsülésük a társadalmi életüket is tönkretette. Egyötödük otthon marad (20 százalék), nem néz tükörbe (27 százalék), illetve nem eszik (28 százalék).

Az 1000 fős tanulmányt készíttető Chimes Shopping Centre szóvivője, Donna Watson, elmondta: „A kutatás azt mutatja, hogy a nők nagy része nincs megelégedve a testével. Az eredmények alapján ez nagymértékben kihat a munkájukra, társadalmi- és magánéletükre egyaránt. Azt már tudjuk, hogy a nők szeretnék magukat valódi, magabiztos nőknek látni, legyenek bármilyen alakúak, illetve hordjanak bármilyen méretű ruhát, szemben az agyonretusált fotók modelljeivel."

A testképről szóló kampány pszichológiai hatásai már jelentkeztek: a nők 69 százaléka számolt be arról, hogy jobban érzi magát, amikor nincs körbebombázva olyan reklámokkal, amiken valótlan alkatú modellek szerepelnek. Bár sokan fordultak partnerükhöz megértésért (34 százalék), jelentős számban vannak olyanok is, akik elvesztik bizalmukat partnerükkel szemben (17 százalék). Úgy tűnik azonban, hogy a kor enyhíti a gondokat, ugyanis az 50 feletti nők körében jóval alacsonyabbak ezek a számok.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.05.24 12:47:24Fenimore

  "míg 6 százalék azt is elismerte, hogy még ahhoz is beteg volt, hogy a telefont felvegye. "

  Ikszdé.
  Baszki, kövér nap, rossz frizura nap, ilyen nap, olyan nap, ennyiféle neve van manapság a lustaságnak. Jó dolgában nem tudják, mit csináljanak. Nekem is szokott egetverően pocsékul kinézni a hajam, plusz vannak kis hurkácskák, amiken menetrendszerűen kiakadok, de munkába mindenképp elmegyek, különben nincs mit enni. Ennyi. Irigylem azt, aki megteheti, hogy ha csúnyának érzi magát, a haját, vagy a kisujja körmét, akkor szabit kérhet. 18-24 éves generáció... Ez a rohadás első jelei közül egy, ez a generáció valami őrült életstílust kezd kialakítani, semmi sem szent, semmi sem fontos, csak én és a seggem, és hamarosan megszületik az a nemzedék is, akinek ezt a világszemléletet továbbadják.

 • 2012.05.24 14:48:40Ann1294

  Ha azon a napon nem megy dolgozni akkor ugye elmegy a gym-be, futni vagy uszni legalabb? Sirankozassal nem megyunk semmire. Milyen generacio ez? Tenni, tennni kell!!!!

 • 2012.05.24 14:58:58takaba

  Nem a kor enyhíti a gondokat, hanem a most ötvenes nők még nem ebben az idiotizmusban nőttek fel. Az elmúlt évtizedekben a média alapvetően felelős a nők eltorzításáért. Korábban egy lapban le sem lehetett írni ostoba fogyókúrákat, mert azonnal jött egy telefon vagy levél egy szakmai szervezettől, hogy ne már! A szerkesztőknek is volt ép eszük, és nem raktak be mindenféle ellenőrizetlen ostobaságot.
  Elképesztően nagy ereje lenne az újságoknak és a tévéknek, hogy egészséges, boldog nők (és férfiak) legyenek a világban, hiszen minden időknél elképesztőbb mértékben manipulálják az embereket. Ideje volna jóra "manipulálni" őket!!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta