OFFLINE

Még egy jó cukrászda, a solymári Zazzi

2009. szeptember 30., szerda 14:09

Augusztusban már nekifutottunk a solymári Zazzi-nak, de éppen felújították. Akkor, hazafelé, a Daubnerben próbáltunk vígasztalódni, közepesen sikertelenül. Most végre kész a Zazzi, ki is próbáltuk.

zazzie 001

Túl nagy elvárásokkal indultunk neki, nem kellett volna, de mindenhol lelkes beszámolók, rajongók hada. A cukrászda pici, keskeny járdán kicsi asztalok, székek, a pultnál lehet rendelni. A klasszikus cukrászdai alapsütemények mellett néhány saját alkotást is ki lehet próbálni.

A magyar cukrászdákat mindig jól bemutató Eszterházyt és Sachert most sem hagyjuk ki, mellé lúdlábat, citromos mákhabot, egy szelet zserbót és túrótortát kérünk.

A lúdláb és az Esterházy kiemelkedőek, az Eszterházyból duplázunk. Az Eszterházy egy tökéletesen megoldott feladat, de a lúdláb a kiváló minőségű csokoládéval és a részeges meggyekkel zseniális, ez volt a rendelés legjobb darabja. Tömény ízű, de habos állagú csokoládéban szeretnivaló meglepetésként, nem fáradt, bearomázott befőtt, hanem roppanós konyakos meggyeket találunk.

zazzie 002

A citromos mákhab üdítő és fanyar, a két alapanyag közismerten jól illik egymáshoz, a Zazziban pedig különösen finom formában adják elő ezt a harmóniát.

zazzie 003

Jó kávét főznek, de sajnos a többi sütemény hiába emelkedik fényévekkel a magyar cukrászdaátlag fölé, nem leptek meg senkit. A Sacher és a túrótorta jó alapanyagokból készült, de még így is jellegtelen, a zserbó kimondottan száraz, az utolsó, szintén csokoládés tételt pedig a négyfős társaságból senki se tudta felidézni, mi is lehetett az.

zazzie 004

Ujjonganék, ha minden cukrászda ezen a szinten készíteni ezeket a tételeket, de a könnyű és karakteres Eszterházy, a pikáns lúdláb és a mákos hab olyan magasra tette a Zazziban a lécet, amit a többi süteményük már levert.

Ha már 25 kilométert kell vezetnem egy cukiért, inkább Vácnak indulok, de ha éppen Solymár felé járok, mindig lelkesen be fogok megint ugrani a Zazzi-ba, és inkább a különlegességeikre fogok hajtani. És egy Eszterházyra.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.09.30 15:32:22OMara

    Köszi a beszámolót!
    Nem messze lakunk Solymártól, a leirás és a látvány alapján kedvet kaptunk egy kis sütizéshez Ám hiányoltam, ha nem is az árlistát, de, hogy kb milyen árkategóriába is tartozik ez a cukrászda. Megmondom őszintén ha egy süti remekúl néz ki de pl 500 Ft egy szelet belőle, akkor már nem is vágyom rá annyira!
    Azonkivűl azt is megtapasztaltam, hogy a szeletek "mérete" sem egyforma a cukikban.Sokszor csodálkozom azon, hogyan is lehet ilyen szupervékony szeleteket vágni,...szóval érdekelne az ilyen irányu tapasztalatotok is!

  • 2009.09.30 15:40:55nyuszómuszó

    Hát, azért én nem mondanám ezeket a képeket látva, hogy brutál jól néznek ki a sütik.. O.o

    Pl az a mákhab valami ritka gusztustalan, pedig ételre ilyet elvből nem mondok, de nem jut eszembe róla más..
    Persze ettől még lehet nagyon finom..:)

  • 2009.09.30 15:56:05dézigazdi

    OMara, jól tippelsz, 300 és 450 között vannak a sütik, de maximálisan megéri. Inkább havonta 1-2 alkalommal egy ilyen, mint hetente egy 200 Ft-os margarinkrémes izé, "cukrászsütemény". Ennek semmi köze a hagyományos "habos" sütikhez, semmi szájpadlásraragadó zsiradék, semmi utóíz, édeskés émelygés. És nem brutális a méret, de pont elég, akkor, hogy nem kívánsz még egy falatot.

  • 2009.09.30 15:59:53Herkentyű

    Én elég sokat járok ide. A minőség kifogástalan, a sütik hihetetlen finomak és tökéletes alapanyagból készülnek. A minőség pedig nem néha jó, mindig jó!
    Természetesen az árak is ehhez igazodnak, 350-450 egy süti. De ennél olcsóbban nem is lehet ilyet kapni.
    És még valami! Minden hétvégén készítenek macaront! Mindenkinek meg kell kóstolni! Kötelező!

  • 2009.09.30 16:10:00maya.

    Én kedvet kaptam, de mi az a macaron??

  • 2009.09.30 16:51:31Goyo

    http://en.wikipedia.org/wiki/Macaron

  • 2009.09.30 17:02:33idiotapocs

    Fú, erről a Macaron-ról nekem borzalmas emlékeim vannak. Nem jó.

  • 2009.09.30 17:02:51Cesare Paciotti

    A váci Desszert Szalon (http://www.diningguide.hu/bolt/etterem-informacio-2072) lába nyomába sem érhet a Zazzi - na, azok a habkönnyű sütik, nem a Zazzi-éi. Szerintem a solymáriak nagyon gejlek, talán a túl sok fehércukor és tejszín miatt.

    A váci cukrászda egy kis ékszerdoboz, míg a solymári a műanyag pemü székeivel, meg az önreklámozó Népszabadság-cikkel a falon...múlt héten voltam krémesért, beléptem, tíz percet szobroztam, amíg kijött az öregebbik csaj. Látszott rajta, hogy a háta közepére kíván (mondjuk, állandóan ilyen mísz), mert valami fontosat alkotott a backoffice-ban. Kértem 4 krémest, mire ő: "Tudhatná, hogy már 3 éve nem csináljuk, mert nem éri meg. Annyiba kerülne, mint a többi: annyiért viszont nem venné meg senki." Ennyiben maradtunk, hála kedvességének, és jó üzleti érzékének, elérte, hogy mást meg ne vegyek. Részemről csá!, bojkott, és irány Vác. A Mihályi legalább igazi cukrász.

  • 2009.09.30 17:08:49tüzitündérNo1

    Nándori cukrászda, Ráday utca, Na az a szuper!
    20évig Auguszt rajongó voltam, de nagyon drága lett és mikroszkópikusra csökkent a sütik mérete. A Nándori szelet! Mindenkinek ki kell próbálnia. No és a többit is!

  • 2009.09.30 17:22:03ezisvalami?

    igazi férfi nem eszik ragacsot

  • 2009.09.30 17:30:10gastro vazze

    2009.09.30 17:02:51Cesare Paciotti

    hát azért Solymár és Vác nincs túl közel egymáshoz, ennyi erővel bemehettél volna a Centrálba is...a süti drágább, de a benzinkülönbözet pont behozza.
    Krémesért meg ugorj be Hüvösvölgyben a volt buszvégállomás épületébe ott az egyik (ha nem a) legjobb a városban:)

  • 2009.09.30 17:31:46gastro vazze

    a Daubner viszont mekkora kotvány lett nemegészen 1 év alatt, az valami hihetetlen...a fagyi még mindig jó viszont!

  • 2009.09.30 17:47:08zoldcsillag

    Receptet kérni alpári, rasszista, homofób, vagy bármilyen módon törvénysértő, személyiségi jogokat sértő kommentnek minősül?

    Vagy más miatt nem jelenik meg a kommentem??

  • 2009.09.30 17:52:56Cesare Paciotti

    cc gastro vazze

    Kösz, próbáltam. Gejlek. Rembrandt is, Centrál is.
    Kis hazánkban két tuti hely van: a Four Seasons/Gresham és a Mihályié.
    Marhára valogatós vagyok amúgy.

  • 2009.09.30 17:54:21Cesare Paciotti

    Rembrandtban fekete hosszúhajú csajt blokkolnám.
    Viszont.

  • 2009.09.30 18:18:50cantbear

    Szia Anna,

    árfekvésben milyen a cuki? Ez kiamaradt a beszámolóból.

    Amúgy mostanság keveset irsz ide, mérvanez? hm-hm? nemörül :-)

  • 2009.09.30 18:56:17Körticsek

    Pesterzsébet, Vörösmarty-Előd utca sarok. Világbajnok a bécsi krémes, de a többit sem kell letagadniuk.
    A Daubnerrel mi a baj? Azon túl persze, hogy méregdrága, az eladók stílusa pedig minősíthetetlen.

  • 2009.09.30 19:12:41CsG

    @tüzitündérNo1: Ha már a Ráday utcában vagy, akkor menj még tovább majdnem a másik végéig, van ott egy fagyizó (valamilyen "... Cuki", sajnos nem emlékszem a nevére, pedig sokat járok oda - shame on me). A süteményei nem kiemelkedőek (mondjuk ár/érték arányban szerintem a Nándori se jobb), de a fagyija isteni! Nincs annyiféle, mint a Nándoriban, de nagyobb, olcsóbb és főképp finomabb... ;)

  • 2009.09.30 19:13:06badabing

    a diós birses hab zseniális

  • 2009.09.30 19:20:46gastro vazze

    2009.09.30 17:52:56Cesare Paciotti

    hát kettőnél többet nem is kell enni az tuti...ha a cipődről adtad magadnak a nickedet, akkor tényleg válogatós vagy:)

  • 2009.09.30 19:21:49mancifej

    Sztem meg tok uncsi, h peteranna az izlesdiktator, semmi izlese es tok arrogans is. Zazzie nem egy nagyuzem, es kulon szimpatikus benne, hogy sosem tort nagyra, raadasul bevallaltan amator hatterrel nyilt, az egyik tulaj asszem tanar volt. Daubner = mcdonalds

  • 2009.09.30 19:22:08gastro vazze

    2009.09.30 17:52:56Cesare Paciotti

    juteszembe, kicsit lyukra futottál, mert a Centrálban is a Mihályi a főcukrász, gondolom nem kétféleképpen keveri a krémet:)

  • 2009.09.30 19:38:08gastro vazze

    a sütiket elemezve kép alapján:
    a mákhabra kiváncsi lennék mi tartja össze, zselatin nélkül elég nehezen állna így szvsz..

    a lúdláb nagyon szép, biztos finom is, nem lehet más, de érdemesebb lenne inkább csokimousse-nak hívni, a lúdláb, az lúdláb!

    a sacher kép alapján hasonlit... szigorú szabályai vannak a sachernek: csokis tészta, egy réteg barack (!)lekvár középen (az egy réteget látom, hogy barack-e azt nem), plusz körbekenve a torta ugyanazzal a baracklekvárral és étcsoki máz kerül rá, ami roppan (!)...

    az eszterházy korrektnak néz ki

  • 2009.09.30 19:57:55Mákvirág

    Lassú az index csapata, erről a cukiról már sokat írt a DiningGuide.
    Gyorsan ki is próbáltam a cukit, isteni! Levendulás vanília habot ettem, izgalmas, mégsem "osztályidegen".
    Tegnap egy meggyes csokitortát nyomtam be, kitűnő.
    Kérdeztem a tulaj nénit, szállít-e Pestre, de azt mondta, hogy nincs jó tapasztalata a továbbértékesítéssel, szállító cégekkel.

    Ennek ellenére, ha jól csicseregtek a madarak, a MOM parkban a francia pékségben hamarosan kaphatók lesznek a sütijei. :-)

  • 2009.09.30 20:01:40Mákvirág

    Lángost viszont kizárólag Pilisvörösváron az Ibolya-ban. Fő út, Pacsirta utca sarka, szemben a Hősök terével!!!
    Egyébként jogos a felvetés, kedvesnek tényleg nem kedvesek az eladók, és ezt nem is értem. A cuki, pedig egy olcsó presszóra jobban hasonlít mint egy minőségi cikrászdára, de ettől még finomakés egyediek a sütik.
    A ragacsot nem evő férfinak üzenem, innen kb. 1000 méter a Jó kenyér pékség, ott isteniek a szendvicsek, kenyerek! :-D

  • 2009.09.30 20:06:25Comté ex C.

    2009.09.30 19:22:08gastro vazze

    Igen, a centrálban is Mihályi László alkot, azonban én is szívesebben megyek Vácra (mint pl. ma is egy kedves ismerősömmel), mert
    1. hiába ugyanaz a név, a Centrálos sütik sokkal töményebbek, sokkolóak, (sőt volt már rá példa, hogy száraz volt) mint a váci sütik. Mi szeretünk többfélét kóstolgatni, de a pestiből egy untig elég, teljesen eltelek tőle.
    2. Vácnak van egy bájos fílingje, nekem, mint benzingőzös pestinek, öröm oda kijárni.

    Az 500-600 Ft-os ár egy minőségi süteményért szerintem teljesen korrekt ár. Aki tisztában van a minőségi alapanyagok árával, az könnyen beláthatja, hogy olcsóbban nemigen lehet kihozni. Én sem vagyok krőzus, de inkább havi-kéthavi Mihályi, mint minden héten valami margarinos szörnyűség. Sajnálom, hogy a Zazzi mégsem tud beállni a sorba, pedig már oda is készültem. Mondjuk a macaronról eddig csak jót hallottam, ha valaki esetleg megerősítené, akkor csak kilátogatnék Solymárra is, már úgyis érik a L. és M. pékség mintaboltjának látogatása is :o)

  • 2009.09.30 20:39:45ezisvalami?

    Mákvirág

    ludwigéknál is ragacs minden, olyan, mintha angolosan sütnék a kenyeret, egy spanom ott ad elő, ne tudd meg miket raknak a tésztába

    lisztet nem

  • 2009.09.30 20:42:39belize

    Péter Anna döntse el, hogy kötőjellel írja-e a Zazzihoz a toldalékokat vagy sem. ("Zazzi-nak", "Zazziban", "Zazzi-ba") Ha végig kötőjellel teszi, akkor ugyan nem írja jól (MTA Helyesírási szótár, 215. pont), de legalább következetes. Így még azt se lehet elmondani róla, maximum azt, hogy modoros.

    Sütiben Cesare Paciottinál az igazság, bár én cipőben inkább Sergio Rossit szeretem ;-)

  • 2009.09.30 20:42:48Cesare Paciotti

    Comté ex C.

    Osztom a centrálos véleményed: így csinálhat ugyanaz az ember két helyen két különböző minőséget. Centrálban biztos erre van igény, a tulaj ezt álmodta meg. A váci viszont Mihályié, ott ő a főnök.

  • 2009.09.30 20:43:47jdgirl

    Cesare Paciotti: Le Meridient próbáltad már? Szvsz sokkal jobb, mint a Gresham.

  • 2009.09.30 20:50:44Cesare Paciotti

    Le Meridien még nem volt meg.

    Gresham indulástól egy évig a legjobb volt, aztán hazaküldték a francia főcukrászt, mert azt hitték, hogy mindent ellestek tőle, és a magyarok meg havi 180-ból megúszhatók egy milla helyett.
    Hát nem.
    Így sikerült elérniük a Zazzi íz- és színvilágát, csak ötcsillagos díszletben, dupla áron.

  • 2009.09.30 20:52:56Magenta

    Mi a múltkori cikk után elmentünk Vácra. Isssssteni finomak a sütik, de legközelebb csak egyet eszek egyszerre, a másodikat már alig tudtam letolni, sok volt. :)

    Viszont az egyik kis kiszolgáló csajt már legszívesebben lecsaptam volna, úgy beszélt az előttem álló hapsival. :( (vagy nagyon rossz napja volt)

  • 2009.09.30 20:56:30Sil

    Nézzétek meg egyszer a Korona Cukrászdát, Soltvadkerten. Ott ha a beülős részben rendeltek (nem elvitelre), akkor a süti mellé tesznek hozzáillő díszítést is a tányérra, öntetet meg gyümölcsöket, nem csak így a sütit önmagában, és nagyon finom. És annyi féle van, hogy nagyon nehéz dönteni.
    Hogy a fagyijáról ne is beszéljünk - abból is óriási a választék, és sokak szerint az ország legjobb fagyija. Ráadásul nem spórolnak vele, hatalmas gombócokat adnak meglepően normális áron.
    Az összes arra járó busz megáll Soltvadkerten egy pihenőre, nem véletlenül. Amúgy a berendezése is olyan igazi békebeli cukrászdás, bár a dekoráció az én ízlésemnek túlságosan "mélymagyar".

  • 2009.09.30 20:56:59Magenta

    "a sacher kép alapján hasonlit... szigorú szabályai vannak a sachernek: csokis tészta, egy réteg barack (!)lekvár középen (az egy réteget látom, hogy barack-e azt nem), plusz körbekenve a torta ugyanazzal a baracklekvárral és étcsoki máz kerül rá, ami roppan (!)..."

    Most beijedtem, ilyet süt(nék)ök hétvégén. :(

  • 2009.09.30 20:57:38Magenta

    Viszont a Mihályi cukiban a fagyi nekem nem jött be.

  • 2009.09.30 21:01:24jdgirl

    hát próbáld ki. éppen meridienes sütit eszem, a hétvégi szülinapi tortám maradéka. nagyon drága, de naggggyyyon finom.

  • 2009.09.30 21:21:18mthrfckr

    zazzi nem rossz, a hely viszont katasztrófa. nem szívesen ül be az ember és meg kéne tanulniuk kávét főzni, ha már cukrászda.
    sütemény nem volt rossz, de nem mondanám azt, hogy megérte a dugóban ücsörgést. :)

  • 2009.10.01 09:19:38Comté ex C.

    2009.09.30 20:39:45ezisvalami?

    Szerintem a Ludwig az egyik legjobb pékség e kis hazában. Nem tudom, melyik kenyeüket kóstoltad, de a rozs, vagy rozsos kenyerek a föld minden táján kemény bélzetűek és ha úgy tetszik angolosak. A száraz kenyérbelső ezek esetében inkább azt jelzi, hogy a rozs helyett kakaó, maláta kerül színezékként a tésztába. Ha a spanodnak meg biztos tudomása van arról, hogy miket öntögetnek a tésztába, nosza rajta, fel kell jelenteni őket. A pusztába kiáltva mocskolódást már el kéne felejteni.

  • 2009.10.01 09:21:45Comté ex C.

    Magenta, a fagyi nekem sem ízlett Vácott, az ember valami nagy durranásra vár(na) fagyi esetén is, de a fagyik ízvilága számomra is messze elmaradt a várttól.

  • 2009.10.01 11:24:49gurur

    A Forum szállodában régen - 10 éve - volt egy Bécsi kávézó. Tudja valaki esetleg, hogy hová költözött az a csapat? Én ott találtam még akkor isteni sütiket, tortákat.

  • 2009.10.01 11:46:06caixa

    McDonalds vagy sem, én, a Daubner-rajongó 3 hete a Zilából hoztam a kislányomnak szülinapi tortát és elkámpicsorodtam, nem jött be
    az ország tortáját is megkóstoltuk és körtéset is, hát nem, köszi, ezzel inkább nem hízlalnám a hátsómat

  • 2009.10.01 14:29:52gastro vazze

    2009.10.01 11:24:49gurur

    kb. akkoriban felköltözött a Rózsakertbe, szintén Bécsi Kávézó néven, de a Forum (most Intercontinental) cukrászata vállalhatatlan lett (onnan szállitották a sütiket továbbra is) és ezután egy hüvösvölgyi cukrászda szállitott nekik, majd felújitották 1.5 éve . Kidobták a régi bútorokat, rácsos térelválasztókat és csináltak egy egylégterű, sárgafalú, mediterrános helyet, amit bisztró jellegűnek képzeltek el a süti vonalat kilőve. 120 millát beleöltek és elvesztették ezzel a közönség 80%-át. Eztuán eladták valami ügyvédnek, az meg szenved az egésszel. Legutóbb a Patakiból vitték azt a pár darabot, amit tartottak.
    Tipikus magyar történet...

  • 2009.10.01 16:12:22ezisvalami?

    Comté ex c.
    angolos vagy rare: külseje megsütve, de befelé haladva egyre nyersebb
    ilyenek a ludvigos kenyerek, hozzáragad az ujjadhoz a belsejük

    egyszer próbáld ki német nyelvterületen, hogy milyen az igazi barnakenyér, aztán rájössz a különbségre

  • 2009.10.01 16:49:34Comté ex C.

    2009.10.01 16:12:22ezisvalami?
    nem azt kérdeztem, hogy milyen az angolos, ha megfelelő a szövegértelmezésed, akkor magadtól is rájössz, hiszen arra céloztam, hogy tömör bélzetű ÉS a te megfogalmazásodnál maradva, angolos.
    Németország azonb részén ahol jártam és Lengyelországban -bár nem német nyelvterület, de hagyományosan rozskenyér fogyasztó vidék - is ilyen a rozskenyér.

  • 2009.10.01 18:25:36Kockásfülűnyúl

    Franciaország kis, vidéki pékségei hmmmm:)Ott nem is szeretik az ízesített croissant-t, csak itt mifelénk divat.És a pomme de soleil-látványnak sem utolsó.

  • 2009.10.03 17:30:51Fákjú !

    A mákos bigyót a legyek köpték be?

  • 2009.10.07 14:57:20zanzibar

    Solymáron hol van pontosan ez a cuki (a Főúthoz képest)? Néha ki kell mennem a 10-es út irányába ügyfélhez, Solymár kb. félút Belbudáról, visszafelé szívesen leereszteném a gőzt ott.

  • 2009.10.07 15:06:27Ronja

    kifele menet baloldalon a lakoteleppel szemben.

  • 2009.10.07 15:07:14Ronja

    a fouton.

  • 2009.10.13 11:06:55gastro vazze

    na kimentem megkóstolni a sütiket!
    lúdláb tényleg finom volt, lényegében egy újraértelmezése a hagyományosnak (főleg a párizsi krém volt könnyebb)
    a mákos az valami szörnyű volt: mákszemek ropogtak (nem volt megdarálva tökéletesen), nem volt édes eléggé, szóval azt lehetne tökéletesiteni...
    hagyományos kinálat most nem volt sok, csak az Esterházy.
    szóval nem rossz, nem rossz, de inkább csak azoknak ajánlom, akik a mousse dolgokért vannak oda. a sütik 70%-a ugyanabból a mousse alapból lehet, állagra hasonlóak, max. az ízük más:)

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta