OFFLINE

Lazuljon nagyon sok pénzért az Árpád-híd tövében

2009. április 16., csütörtök 13:00

A wellness komoly hívószónak számított az utóbbi időben, amikor arról volt szó, hogy hol töltsük el a hosszú hétvégéket. Az, hogy a gazdasági világválság mennyire befolyásolja hajlandóságunkat, ez egyelőre még nem egyértelmű. A Velvet mindenesetre kipróbálta, hogy milyen szolgáltatásokban részesülhet, aki csak pár órát tud szánni pihenésre, szépülés ígéretére, és nem akarja elhagyni a fővárost. A választásunk a margitszigeti Danubius Health Spa Resortra (korábban Thermal Hotel Margitsziget) esett, ahol -  a hivatalos honlap  szerint - termálfürdőre alapozva több gyógy- és wellness szolgáltatást találunk egy szépségszalonnal és egy fitnessteremmel kiegészülve.

Megérkezéskor a recepciónál mindenki kap két törülközőt, egy fürdőköpenyt, egy beléptetőkártyát a fürdőrészleghez és egy listát azokról a kezelésekről, amelyeket igénybe szeretne venni. A két kezelés közötti időt a medencéknél és a teabárban érdemes elütni. A margitszigeti gyógyvizet itt meg lehet kóstolni, de ahogyan a bor egészséges napi  mennyisége állítólag két deci, ebből is két decit ajánlanak legfeljebb. A medencéktől a kút felé menet egy mérleget találtam, amire reményteljesen álltam rá. Kár volt, ugyanis jóval többet mutatott, mint szerettem volna, és majdnem újabb kezelésekre csábultam el. Jó trükk, de végül inkább a költségkímélő gyaloglás mellett döntöttem.

Fürdőzés szempontjából a hétköznap délelőtt tűnik ideálisnak, ugyanis ilyenkor kevés a vendég, és a munkában  elgyötört testünket (ülőmunkát végzünk amúgy) nyugodtan áztathatjuk a melegvizes medencében vagy a pezsgőfürdőben, miközben a bokrokban fütyülő rigókat, vagy az Árpád-híd távoli forgalmát szemléljük a panorámaablakokon keresztül. Megdöbbentő a romantikafaktor, nevetgéltem, mint a tinédzserek. Külön örömöt okozott, hogy az aromakabint senki nem foglalta el, így lazán behatoltam. Hogy női magazinosan fogalmazzak: a lazítást és szépülést egy frissítő masszázzsal vezettem fel, ami 6100 forintot kóstál. Ez körülbelül húszpercig tartott, de az időtartam a vendégek igénye szerint változhat. Mint ahogy azt is mi döntjük el, hogy csak a hátunkat, vagy az egész testünket át akarjuk-e gyúratni a masszőzzel. Szégyenlősebbnek nem feltétlenül ajánljom az utóbbi változatot. Egyébként számtalan más masszázs közül választhatunk, van például thai, magyar borkrém (nem szeretem a bort sajnos, nem nyaltam meg), tibeti mézes, anticellulitis és relaxációs masszázs is, valamint több gyógykezelés is szerepel a kínálatban.

Bár a kozmetikai kezelés helyszínére, a medencékkel egy szinten lévő Emporium Szépségszalonhoz közel 10 perccel hamarabb érkeztem meg, de volt hely korábban is.  A kezelés elején a kozmetikus felmérte a bőröm állapotát. Mint kiderült, évente legalább kétszer, a nyári és a téli idő beköszönte előtt érdemes az arcbőrünket egy komoly tisztításnak alávetni, de nekem érdemes lenne inkább háromhavonta tiszteletemet tenni, mert nagyon érzékeny, meg zsíros is, meg amúgy száraz. Vagy valami ilyesmi. A rövid tanácsadás közben, illetve után következett a tisztítás első lépése egy apró szemcséket tartalmazó termékkel, majd jöhetett a pórusok tágítása, ami egy újabb készítmény, és némi vízgőz segítségével történt, és közel negyed óráig tartott. Természetesen alaposan be lettem takargatva, hogy relaxáció közben ne fázzak meg a kissé még vizes fürdőruhámban. A kozmetikus hölgy közben távozott a szobából, ugyanis segítenie kellett egy orosz vendégnek. Mint kiderült, a szálloda vendégeinek 20 százaléka Oroszországból érkezik.

Utána jött a tisztító és hidratáló kezelés legfájdalmasabb része, aminek részletezésétől eltekintek. Bár a kozmetikus hölgy minden egyes – amúgy igen kellemes és nem tolakodó illatú – terméknél megemlítette, hogy mire jó, de elveszítettem a fonalat az andalító zenétől. A kezelés végén egy olyan krémet vitt fel, ami segít abban, hogy az arcomra a közel 50 perces folyamat miatt kiülő vörösség miatt ne világítsak már 100 méternyi távolságból. Egy-két folt azért így is átvészelte az első 24 órát is. Távozás előtt pedig figyelmeztetett, amennyiben visszatérek a medencékhez, a szaunázást mellőzem, hiszen a sok holmi, ami szebbé varázsolja a bőrömet, nem tudja kifejteni a hatását. Egy ötvenperces mélyhidratáló kezelés (és egyébként a legtöbb test- és arckezelés) 15 ezer forintot kóstál, egy hetvenötperces pedig húszezer forintba kerül, és természetesen nem csak a hotel vendégei vehetik igénybe. A kissé borsosnak tűnő árat némileg megmagyarázza, hogy a szalon munkatársai a francia Clarins kozmetikai cég termékeivel és módszereivel dolgoznak. Ami a kevésbé anyagigényes kozmetikai kezeléseket illeti, a szemöldökszedést mondjuk már 2000 forintért is megúszhatjuk, a legolcsóbb gyantázás pedig 3000 forint. Az egynapos thermal programok pedig 15.500 és 21.000 forint között mozognak attól függően, hogy hány és milyen kezelést veszünk igénybe.  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.16 14:33:46buta_liba

  Ilyen árak mellett nem leszek náluk törzsvendég, az tuti!

 • 2009.04.16 15:18:25FENTEtente

  Rikogat a reggel mozgó csíkokat cipelészvén szélvész görbülő hátán.Készülő gondolat fejünkben ott tolat keresvén eres vén eszünket?Most úgy lüktet az élet.

  Toldi Miklós kinyújtott kocsirúddal mutasson utat néktek,miközben Kinizsi Pál egy kerek malomkővel a napot takarja,hisz ember az erős békét akarja?

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  Holnapokra,jó papokra

  Késő előtt korán pokol:

  Ördög szíve zarándokol.

  Toldi erő rettentené,

  Miklós hátson billentené.  Angyal szárnyán bandukolok,

  Isten felé elindulok.

  Földünk forog,milyen dolog:

  Hegy tetején mit tapsolok?  Házunknak nagy oszlopára,

  Rászállott az oszló pára.

  Betakarta ablakunkat,

  Dérrel csipett tökmagunkat.  Templom háznak oszlopára,

  Angyal sétál nemsokára.

  Mára,napra,holnapokra:

  "Isten áldás"jó papokra.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Fondorlatos ravaszsággal,gyakorlatos magassággal alacsonyítod le magad és bújkálsz a hajlott léc alatt?A hátad görbeségétől nem látod az egyenes utat,melynek a végén ott van a kijelőlt cél?

  Egyszer állunk,egyszer ülünk:Pihenésre kényszerülünk.

 • 2009.04.16 15:36:52Cold Blooded

  F.A.Q You!

 • 2009.04.16 20:08:36VilágosKékHarisnya

  21 (najó, 23) e Ft-ért én nemsokára kettő éjszakát/három napot töltök Belső-Somogyban másodmagammal, reggelivel.  Az énféle akciós hétköznap délelőtti welness: 1.300.- Ft, ezért a pénzért korlátlanul használhatom a masszázsmedencét, a finn- és az infraszaunát, a gőzfürdőt, a jégkunyhót és a négyféle zuhanyt + az uszodát.

  Hazafelé beugrom a masszőrhöz (útba esik), 2.000.- és egy hétre összerakottnak érzem magam. :) • 2009.04.16 22:30:167777777

  Haverokkal két hét múlva megyünk ki 8 napra Görögországba, előpihenni a vizsgaidőszakra.  út+szállás+biztosítás+wi-fi = 20,900 Ft/fő.  Nem eéőször megyünk, nagyon korrekt hely, meg minden. Nincs masszás, de vannak Meteorák, és tengerre néző (100m) panoráma. Egyéb kérdés?:)

 • 2009.04.16 23:03:42Kbd

  Vkharisnya, hol ez a teféle akciós wellness és a masszőr?

 • 2009.04.16 23:07:18VilágosKékHarisnya

  höhh. titok.

  alföldi lány vagyok.

  sok hallal.

 • 2009.04.17 06:52:03cantbear

  Sziasztok,  Ha valakinek van budapesti bevált kozmetikusa, könyörgöm ajánljon nekem! 2 napja bújom a netet de csak dunaújvárosban meg veszprémben találok olyat ami honlap alapján szimpatikus lenne :D

  plíz help!

  Illetve egy arckezelés köbö árát is irdd meg nála légyszi • 2009.04.17 07:24:31danny_lotion

  cantbear: merre kellene? milyen kerulet?

 • 2009.04.17 08:02:08Prinzessin Erbsen

  Jól meg van csinálva a hely, az oroszok megengedhetik maguknak, de mi egyszerű megélhetési dolgozók csak a képekben gyönyörködünk.

 • 2009.04.17 08:46:57VilágosKékHarisnya

  szia Prinzessin,  egyik nap eszembe jutottál és hangosan felröhögtem.

  Tejbegrízt főztem és eszembe jutott a sztorid a fiad barátjáról, aki kereste benne a gombócokat.... :DD

 • 2009.04.17 09:23:09pomme-pomme

  cantbear: a Dohány utcán, az Akácfa utca sarkánál van egy nagyon kedves kozmetikus. Nem tudom pontosan, mik az elvárásaid, mert nem egy nagyon csilivili hely, de nagy a tisztaság, és arctisztítás + teljes láb gyantáért 7000 forintot fizettem a múltkor.

 • 2009.04.17 09:57:13Liberté__73

  "a hétköznap délelőtt tűnik a legideálisabbnak"  mikor értjük már meg, hogy az ideálisnak nincs fokozása??

 • 2009.04.17 10:08:19moana

  javitva. nyelvtanilag valoban nem volt tul szerencses valasztas. hiaba senki sem idealis...ize tokeletes. :)

 • 2009.04.17 12:03:44melakovics

  s versek némelyike tetszik.. a hely? szépek a képek.. és be is érem ennyivel.. mint az étterem: étlap és étterem vizsgálata, vacsi otthon..

  a XX. kerület központjában én is ismerek kozmecicust.. isteni

 • 2009.04.17 14:30:08köldökszösz

  erről a címről (Lazuljon nagyon sok pénzért az Árpád-híd tövében) nekem a csövesek ugrottak be :D bár nem csak az Árpád-híd tövében lazulnak, hanem mindenhol. persze nem "nagyon sok pénzért".

 • 2009.04.17 16:09:16Prinzessin Erbsen

  VilágosKékHarisnya

  kinek mit jelent a mama főztje.  Örök igazság Arisztotelésztől, hogy mindig az a legkedvesebb ami először kerül a szemünk elé.  köldökszösz: LOL

 • 2009.04.17 21:08:00Kbd

  Kedves Liberté,  már miért ne lenne olyan , hogy legideálisabb??  Ezt hívják úgy, hogy nyelvi babona.

 • 2009.04.17 21:49:12Kbd

  mármint amit te próbálsz rákényszeríteni más nyelvhasználókra. és ez nem helyes. ;)

 • 2009.04.18 10:36:57liliana13

  cantbear, írjál nekem lillib13@yahoo.com, ott megírom a kozmetikusom számát, nevét, árat, ha érdekel. azért nem itt, mert szalonban is dolgozik (drágábban), de otthon is (olcsóbban)!!!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta