OFFLINE

Undorítóra érlelt sajtok orrfacsaró fesztiválja

2008. július 19., szombat 08:00

Kattintson bátran a képre, fotógalériánk egyáltalán nem szagos!

 

A múlt hétvégén egy parányi faluba tévedtünk az olasz Alpokban a francia határ közelében. A tündéri település a Lanzo völgyben helyezkedik el, neve pedig Usseglio. Ennek a zónának a hagyományos sajtja pedig az olasz viszonylatban kevésbé ismert toma. A parmezán, mozzarella és a gorgonzola mellett ez a sajtfajta valószínűleg azért nem tudta kiérdemelni a világhírt, mert csakis igazi ínyenceknek való: végletekig érlelt, meglehetősen száraz tejtermékről van ugyanis szó. A szaga egyszerűen büntet.

Hogy több embernek legyen alkalma megismerkedni a tomával, minden júliusban szerveznek neki egy fesztivált Usseglióban. Ha ön nem riad vissza egy érettebb sajttól és van kedve közelebbi ismeretségbe kerülni a tomával, azt ajánljuk, kattintson a képre és tekintse meg galériánkat. Azonnal ön elé tárul majd a toma és különböző verzióinak tárháza, meglátja azt is, hogyan érlelik a tehén-, juh- és kecsketejből készülő termékeket ott a hegyekben, és az is kiderül, milyen zenére érdemes ezeket a sajtokat majszolni. Plusz van egy közelink is az általunk 5 euróért megvásárolt, velejéig penészes sajtdarabkáról.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.07.19 11:08:50Elme

    Nyami,bár lehet,ha megérzem az "illatokat" felfordul a gyomrom.

  • 2008.07.20 12:04:32Demonax

    A cikk szerzője nem csupán gasztronómiai analfabéta, hanem rosszindulatú, tehetségtelen és alkalmatlan e témával való foglalkozásra.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta