OFFLINE

Szavazzon! Milyen gyakran vált parfümöt?

2007. december 17., hétfő 08:10

Nemrégiben rádöbbentem, hogy nem emlékszem, mióta használom azt a parfümöt, amit használok. Egyszer rátaláltam egy bizonyos Joop! illatra, ami annyira megtetszett, hogy azóta is azt használom. Mikor lehetett ez? 2002-ben? '03-ban? Később? Nem emlékszem. Hány üveggel pazarolhattam magamra belőle az évek során? Nem tudnám már megmondani.

Én kifejezetten szeretem, ha egy személyhez hozzátartozik egy illat is, és azt mindig érzem, amikor találkozom az illetővel. Ehhez képest azt olvassa az ember, hogy érdemes minden szezonban új parfümöt venni. Van ebben ráció vagy csak az élelmes parfümgyártók szeretnének rábírni bennünket, hogy többet vásároljunk tőlük?

Tudni szeretnénk, hogy ki milyen időközönként újít be ezen a téren, és miért? Ráun a régire? Bizonyos évszakhoz bizonyos illatot tart csak megfelelőnek? Talál egy jobbat? Vagy, nem nagyon cserélgeti, mert Ön is hűséges típus? Ha Ön is kíváncsi, szavazzon, szóljon hozzá!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.17 08:56:47nafretiti

  Sztem ez személyiség függő, ha színes, többoldalú vki, akkor nem lesz rá jellemző egyetlen illat.Legalább is évekig, hisz ki nem változik 3-4 éven keresztül?

  Nekem eleve mindig több van egyszerre, szeretek hangulatomhoz illően választani.Több illatkategóriában is van ami tetszik, nem tudnám rávágni, hogy csak a keleties fűszeres vagy csak a virágos, Stb. tetszik. Más kell munkahelyen, más mondjuk egy bulira, és igen, évszak függő is. Nyáron a tömény édes, vagy nagyon fűszeres illatok fullasztóak lehetnek.Akkor tudom elképzelni hosszú távon ugyanazt az illatot, ha nagyon könnyed.

  Bár lehet, mindez csak női szeszély. A nők szaglása kifinomultabb és egyszerűen csak szeretnek finom illatokat érezni magukon.. ki tudja, ezen még nem is gondolkoztam el mélyebben, csak fújom ami épp tetszik :)

  De ez szubjektív,biztos lesz aki majd jól leszól :)

 • 2007.12.17 08:59:35niobee

  évek óta a boss intense-t használom, egyszerűen imádom még mindig. ez az én illatom. nme tartom magam egyoldalúnak, sok dolgot csinálok,és szeretek változatos lenni, de ez az illat nagyon ÉN vagyok. azóta sem találtam olyat, amit hosszútávon el tudok viselni magamon, a többi zavar.

 • 2007.12.17 09:26:14nafretiti

  hmm.. az jutott eszembe, hogy ha vki ragaszkodik egy illathoz, talán már kiforrott személyiség lehet...(az előző hsz-m első mondatának helyesbítése/vagy talán jobb megközelítése :) )

 • 2007.12.17 09:39:00Virgogirl

  Nekem van két-három olyan illat, amelyeket imádok és nem tudok megunni, ezeket már évek óta használom. Emellett vannak a "fogyó" parfümök, amelyeket egy-egy kisebb üveg erejéig fújok, ezek cserélődnek. Abszolút függ évszaktól, hangulattól, napszaktól, még a színektől is, amelyeket felveszek. :-)

 • 2007.12.17 09:53:45Audrey

  Én három illatot használok, mindig azt fújom magamra amihez kedvem van. A legrégebbit 6 éve fedeztem fel a legújabbat kb 1 éve.

 • 2007.12.17 10:20:55sklasse

  Én váltogatok ősz,tél/tavasz,nyár között, és ehhez a két kategóriához több illatom is van, viszont ezek sem konstans illatok. Nagyjából hasonló illatokat választok, de mégis mást. Nem tudom, h ez a személyiséggel mennyire van összefüggésben.

  Nekem egyes (általam használt) illatokhoz életszakaszok, életérzések kapcsolódnak.

 • 2007.12.17 10:37:30nukleotid

  piros diesel. nagyon réri, de jobbal még nem találkoztam

 • 2007.12.17 11:07:19afx

  az a legjobb ha az embernek több parfüme van.nekem most per pillanat 7 van otthon,igy akár évekig is kihuzza egy üveg és minden alkalomra van illatom.

  pl. egy buliba a sonia rykiel parfümömet fogom használni és nem a chanel no.5-öt,mig az ysl opiumját csakis füstös,báros randikra tartogatom

  :)

 • 2007.12.17 11:07:34suo tempore

  én egyáltalán nem használok semmilyet, folyik tőlük az orrom és könnyezik a szemem...azt is utálom, ha vki már méterekről bűzlik

 • 2007.12.17 11:28:14leg

  Juj, akkor én most kivétel leszek. Ahogy elfogy, másikat veszek. Ehhez úgy négyhavonta végigszimatolom a Douglas és a l'occitane illatait. Az újakat:-). Meg a kedves emlékeket. Kapok mindig egy marék illatmintát, az imádom a legjobban. Most így találtam rá a Pink sugarra az Aquolinától. Nagyon finom. Mellette ott van még a The One, és tavaly télről maradt a Miss Dior Cherryből. A tavaszi-nyáriakat ilynekor elteszem, nekem valahogy nem jönnek be télen.

 • 2007.12.17 11:29:05Atina

  Nekem 4 parfümöm van, felváltva használom őket.

  Ha nem kaptam volna alánydékba, csak egyet használnék, de azt mindig. 2000 óta van egy állandó illatom. Eddig azonban kaptam 3 db parfümöt ajándékba, úgyhogy hangulatfüggő, meg alkalomfüggő a dolog.

 • 2007.12.17 11:43:20Tash

  Én is négy parfümöt használok felváltva, kedvtől és alkalomtól függően (Estée Lauder: Pleasures, Hugo Boss: Intense, Donna Karan: Be Delicious, Aquolina: Pink sugar-nekem is ez az aktuális kedvencem!)Az első kettőt ajándékba kaptam. A Boss-t csak ünnepi, különleges alkalmakra tartogatom.

 • 2007.12.17 12:00:18Los Alamuszi

  A parfüm nálam abszolút neuralgikus pont: ajándékba nem tudok kapni új illatot, mert, még az sem biztos, hogy, amit magamnak veszek, mert ott és akkor tetszik, valóban viselhető-e aztán nap, mit nap.

  Mert, ha nem, akkor egyszerűen migrénem lesz. Így jártam pl. az Estée Lauder Pleasures-ével, el is ajándékoztam a barátnémnak, villámgyorsan.

  Ez az egész azt hozza megával, hogy, ha viszont találok valamit, ami beválik, ami eggyé válik velem, nem váltogatom őket túl gyakran.

  Az utóbi 10 évben volt egy Trussardi parfümöm (ezen belül már ne is emlékszem, mi), aztán egy Elizabeth Arden Green tea, most egy bő fél éve meg Chanel Chance Fraiche.

  Közben meg volt néhány időszak, amikor nem is parfümöztem, mert idegesített.

 • 2007.12.17 12:17:15mrssolis

  Alapvetően én is ragaszkodom az illatomhoz, mert azt az iskolát követem, hogy jó, ha egy illat kapcsolódik az emberhez. De az utóbbi időben annyi jó parfüm jön ki, hogy el-elcsábulok. Az alapkedvencem már évek óta a sárga dobozos Lacoste, tavaly a Lancome Hypnose-zal váltogattam, idén pedig az Hermes Un jardin sur le Nil-jével. Viszont pár hete a reptéren megszagoltam egy új Lanvint, és beleszerettem, máig bánom, hogy nem vettem, mert itthon még sehol nem láttam.

 • 2007.12.17 15:43:28Sylverke

  Részemről én naponta mást használok, de azért vannak örök nagy kedvencek: Charlie white, Givency Amarige Extravagance (sajnos itthon kivonták a forgalomból)...Most pillanatnyilag kb. 8-10 parfümöt használok felváltva és mindet imádom. Képzeljétek el, hogy még így is mindenki megismer az illatomról. Amúgy van egy isteni ajzószerem: a Müllerben ráakadtam a Betty Barclay-s Vanilla testápolóra és egyéb kiegészítőkre, (tinédzserkorom illatára) na az nagyon durván vadít minden pasit, főleg, ha egy kicsit érzékeny az orra. Próbáljátok ki, isteni!

 • 2007.12.17 17:22:37juliaberber

  Én az életem egy-egy nagyobb váltásánál az illatomat is lecseréltem, félig-meddig tudatosan, félig-meddig nem. Pl. gimi alatt fehér nivea, fa egyszerű illatai, főiskolán a totális útkeresés ebben is. Szakításnál új illat, amit a mai napig szeretek, akkor ismerekedtem egy pasival, aki mindig eszembe jut erről. Aztán új pasi, új illat. :) Most költöztem, most megint kicsit próbálgatok ezt-azt. Én ált. olyat keresek, aminek van illatosított testápolója és/vagy tusfürdője, nagyon jól lehet vele az illat intenzitását variálni.

 • 2007.12.17 17:32:32lii

  régebben volt munkába járós, alkalmi, meg "játszós" parfümöm. most épp csak 1 féle van, ami épp salvatore ferragamo. nekem a fehér teás bulgari az, ami bármikor-bárhol jó, a tuti választás.

  de jártam már meg úgy, h. megvettem egy moschinot, előtte tetszett, aznap tetszett, aztán pár hétre rá már rosszul voltam az illatától. elővettem később, hátha, de nem, el kellett ajándékoznom végül.

 • 2007.12.17 21:14:17CarrieBradshaw

  Sylverke, megvilágosítottál..., épp az Extravagance-t kerestem idén tavasszal mindenütt, és sehol sem találtam..., ezeket miért vonják ki a forgalomból????  Rejtély...  Nagy szívfájdalmam volt, amikor a Guy Laroche első parfümje is eltűnt mindenhonnan....  Állítólag az Ultravioletből is az utsó darabokat árulják, pedig ritka extra finom illat....:-((

 • 2007.12.17 21:46:42hagymácska

  Carrie B! figyuz a netes parfümoldalakon vannak még olyan illatok amiket parfümériákban már nem találsz..

  ilyen pl. a pdepo.hu v. parfumoutlet.hu ezeken van pl. Extravagance is. nekem amúgy is bejön a netes parfüm vásárlás. semmi gondom nem volt eddig velük. pl. a teszter illatok sokkal jobb árban vannak és annyi a bibi h.nem eredeti dobozban küldik ki hanem sima fehér kartonban. az üveg viszont eredeti ami azért fontos nekem is:)) illat is oké naná.engem nem tudnak átverni:)

  nekem a nagy kedvenceim Burberry Brit, Trussardy Skin,Tres Jourdan by Charles Jourdan, Roma, CK Contradiction..

  de.pl az alacsony kategóriások közül a pasik mindig megdícsérik rajtam az Avon Little Black Dress-ét is aztán a fekete-fehér exclamationt (gimis időszakomra, első pasikra emlékeztet:DD)

  amúgy kb.két évente váltok illatot asszem.

 • 2007.12.18 04:29:33efzsé

  Nem tudom, mért van ez, tán nem elég érzékeny az orrom, de a parfümök döntő többségét - nagyjából hármoféle illatkategóriába sorolom, mondjuk egyszerűen ( túl)édes,(túl)dús, ( túl)citromos.  És csak iszonyú nehezen találok olyat, amelyik egyik se - hanem számomra finom.Ha végre találok egy ilyet - nem váltok.

  Megteszik helyetem a gyártók, akik sorra szüntetik meg kedvenceimet.

  Máig siratom például a VERONESE nevű kölnit, álomszép, art decos kék üvegben volt és eleinte filléres árú volt az illatszerboltokban(!). De később sem kúszottt az ára 2000 fölé.

  Amíg meg nem szünt.Hajh!

 • 2007.12.18 09:27:34kalifa

  Nina Ricci: Nina, az idei kedvenc. De tavaly télen én is beleszerettem a pink Sugar-ba, és ahhoz tusfürdő is volt.

 • 2007.12.18 10:22:59Louo

  Rengeteg kis fiola van otthon.

  Kamaszkoromban anyukámon keresztül mindig Avon parfümjeim voltak, de azok elég hasonlóak egymáshoz. (Bár most majdnem 10 év után beleugrottam egy kis üveg Urban Flowers New Yorkba, elég kellemes. Ez a business woman illatom, mert egy fontos tárgyaláson volt rajtam először. Kicsit férfias, és a tárgyalás alatt végig arra gondoltam, a holland partnernek milyen jó illata van. Pedig az az enyém volt, csak még nem ismertem.)  Kb. 3 éve találtam rá a Puma Jamaicára, ez a fő kedvencem, bár utóbbi időben nem nagyon láttam.  A virágosat szeretem a legkevésbé, a friss, citrusos uniszex illatok jönnek be a leginkább. De van otthon J.Lo Glow is, azzal nagyon csínján kell bánni, mert szinte még a mosás sem viszi ki a ruhából, ha érintkezik vele.  Vasárnap kaptam egy üveg Playboy Pinket. Szerintem nyáron egy komplett méhkast oda lehet csalni vele, olyan édes. Nem az én világom sajnos.

 • 2007.12.18 20:31:53gazalarc

  kabe 15 eve volt egy le jardin nevu, olcsobb kategoriaju parfum (bocs: eau de toilette), fekete, feher, rozsaszin verzio, amibol en a feheret imadtam. fogalmam sincs, ki gyartotta, hogy lehetne utananezni... utobbi 10 evben sehol sincs. valaki nem tud rola valamit? koszonom

 • 2007.12.18 20:46:53hagymácska

  www.teszvesz.hu/item283705855

  _ilyet_mar_nem_kapni_le_jardin_.html#photo  gazalarc! ez van. licitálj rá! ketté vettem a linket, nehogy szétdobja az oldalt.

 • 2007.12.19 00:28:10gazalarc

  zsenialis. koszonom!!!

 • 2007.12.19 09:49:27fashion victim

  Nekem sok parfümüm van, mert pl apósomtól mindig minden ünnepre kapok egyet. Irigylem azokat az embereket akik megtalálják az illatukat. Én minden alkalomhoz,ruhához, évszakhoz másikat használok, így van a sportoshoz a Hugo Boss, a könnyű nyári ruhához a Chanel Chance, a bulizáshoz a Gucci Envy me, a mindennapi farmer+pulcsihoz a Kate Moss. Egyszer kaptam egy olyan parfümöt amit talán kétszer használtam, ez a Dior Hypnotic Poison, azóta is a szekrényemben csücsül, ezen kívül még nem kaptam olyan parfümöt amelyet ne használtam volna el. Nem vagyok egy nagy parfümériába járó, talán ezért nem találtam meg soha azt az illatot, amelyre azt mondom, hogy "na ez az én illatom".

 • 2007.12.19 11:53:05Aurin

  Nekem is kb 3-4 állandó illatom van.

  N.C. a kis kavics, amit szintén kivontak a forgalomból. (most nagy kavics változat van, sikerült szert tennem egy 100 ml-sre, annyira erős az illata, hogy egy-egy puffantás elég, néha még tusolás után is a bőrön marad, nem ritka, hogy mosás után is érzem a fölsőmön.)

  C.K. Euphoria (a normál, erősebb változat, nem a blossom.) Világbajnok illat!

  Bvlgari Omnia (a világos)

  Ez a három ÉN vagyok, nagyon szeretem őket. Hangulattól, alkalomtól függ, mit fújok magamra.

  Nekem is van még ezeken kívül 3-4 forgó kis parfüm, pl az Avon Celebre, Chanel Chance, Amor-Amor, de ezek nagyon ritkán kerülnek elő.

  Férfi parfüm Dolce és Gabbana Pour Homme...Na, attól kész vagyok...Sajnos a férjem nem szereti a parfümöt, ritkán fújja magára...:-(

 • 2007.12.19 12:39:10sys

  én pár éve megtaláltam AZ illatot, ami én vagyok, egyszerűen tökéletes volt: Escada Tropical Punch. természetesen kiderült, hogy, szezonális parfüm, amit az Escada csak egy évig forgalmaz :/ pár évig még lehetett itt-ott kapni, aztán teljesen eltűnt. azóta keresek hasonlót, de egyik se az igazi :(  nyáron az ebay-en találtam vkit, akinek állítólag még volt készlete, vettem is egy üveggel, többszörös, 100 dollár fölötti áron. hatalmas öröm, várakozás, amíg megjött a csomag -- és egyből észrevehető, durva hamisítvány volt benne. • 2007.12.20 09:50:29Szonya

  Sziasztok, segítsetek nekem! Vmi orgona vagy ibolyaillatú parfümöt keresek, esetleg gyöngyvirág (a Diorissimo nem jött be annyira). Köszönöm előre is!

 • 2007.12.20 14:18:15zanzibar

  azt mondják az okosok, hogy nyáron könnyebb, télen nehezebb fűszeres illetokat jó használni. Szerintem jó az, ha az ember megtalálja a "saját" illatát, és azt használja. Hogy ez meddig tart ki, egyénfüggő. Én évekkel ezelőtt találtam egyet, amiről úgy éreztem, hogy olyan, mintha nekem kreálták volna: Nina Ricci: Premiere Jour. Könnyű, nőies, lágy virágillat, nem nyomul. Hát én úgy döntöttem, amíg ki nem listázzák, addig használom. Amúgy ugyan az az illat egyszerre tud szörnyű, és nagyon jó lenni, attól függően, ki használja. Van egy parfűm, ami évekkel ezelőtt óriási dibat volt: Eau from Issey Miakey. Rosszul voltam tőle, míg egy barátnőm el nem kezdte használni. Ő az egyetlen, akinek jól áll, annyira, hogy mondjuk mindíg neki, hogy le ne cserélje.

  Egyébként amíg keresgéltem, rájöttem h nekem az a vásárlási módszer jön be, hogy nem döntök azonnal. A papírcsíkot, amire fújtam, elteszem másnapig. Ha még akkor is tetszik, amit érzek rajta, akkor reggel visszamegyek kipróbálni a bőrömön. Ha még este is tetszik, amit magamon érzek, akkor megveszem. Ez azért van, mert minden parfümnek van egy "fej" illata: ez az, amit azonnal érzünk. Ennek nagy része 1-2 óra alatt elllian, megmarad a "test" illat - keveredve a bőrünk teljesen egyedi illatával, és óriási lehet a külömbség a kettő között.  Jó próbálkozást mindenkinek :)

 • 2007.12.20 17:05:12Reddha

  Idén viszonylag sok illatot próbáltam ki.Az állandó: Estée Lauder: Pleasures.A többi:Estée Lauder:Beyonde Paradise,Cacharel:Promisse,Bulgari: Omnia Amethiste,és Amor-Amor.Pleasures az örök szerelem,az intense változatát is kipróbáltam,de rájöttem,hogy nem az én egyéniségem.

 • 2007.12.20 17:06:00Reddha

  Bvlgari

 • 2007.12.20 19:11:52fashion victim

  Igen, en is eszrevettem, hogy pl a Hypnotic Poison, ami egy nagyon eros, fuszeres illat nagyon jol allt a baratnomnek (kreolos, egzotikus csaj egyebkent), aztan meg azt kaptam tole egyszer ajandekba, es az en egyenisegemnek (szoke vilagos boru, vilagos szemu) valami borzalmasan all.

 • 2007.12.20 19:12:41hagymácska

  SZONYA! a kenzonak van gyögyvirágillata:)) isteni. az üveg is klassz.  Kenzo Parfum d'Ete  itt van e:  www.parfumoutlet.hu/catalog/product_info.php?

  cPath=21_56_65&products_id=185

 • 2007.12.21 11:10:41Szonya

  köszi hagymácska! :)

 • 2007.12.22 18:44:00Galaxya

  Nekem szerencsém van, megtaláltam az illatomat. Én is mindig váltogattam a parfümjeimet, aztán egyszer kaptam ajándékba egy Pergolése nevűt, nagyon finom üde, citromos volt. Nyáron használtam inkább, télen valahogy nem éreztem jól magamat vele, akkor szintén kaptam egy másikat, a Mexx Pure Life-ot. Ez lett a kedvencem, azóta mindig ezt használom. Nem tűnik el az illata 1-2 óra múlva, de mégsem olyan erős, hogy ez zuhany ne mosná le. Télen-nyáron egyaránt kellemes használni,az ismerőseim szerint is jól áll és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a párom közel 3 év után is azt mondja nekem, amikor találkozunk, hogy milyen finom illatom van. :)

 • 2008.01.26 09:50:19fashion victim

  Most ajándékba kaptam Marc Jacobs Daisy-jét. Könnyű, virágos, isteni. Régen voltam ennyire lelkes egyparfümért.:) (Magyarországon úgy tudom egyelőre még nem lehet kapni).

 • 2008.06.04 19:20:09Zsofika1228

  Nekem az Yves Saint Laurent: Cinema és a D&G Light Blue, Paco Rabanne Black XS illat jött be.  Szerintem nagyon jó illatok. Nekem van egy tucatnyi dizájner parfümmintám.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta