OFFLINE

Hányás lesz a vége? Fúziós konyha a Marriottban

2007. október 29., hétfő 14:26

Borjúpaprikás gnocchival, töltött káposzta szürkemarhából, racka báránykaraj töltött Piquillo paprikával, gambas al pilpil, azaz olívaolajban párolt fokhagymás rák egyaránt szerepel a budapesti Marriott Hotel most megnyitott, Peppers nevű éttermének étlapján. A különböző nemzetek fogásaiból összeállított menüsor - ma világszerte divatos - fúziós konyha névre hallgat. Az irányzat lényege, hogy akár egy ételen belül is keverik különböző nemzetek gasztronómiájának jellegzetes elemeit. De egy étlapon belül mindenképpen: ez alkalmat nyújt arra is, hogy a többnyire kozmopolita konyhára törekvő szállodák megkóstoltassák vendégeikkel a helybéli nemzeti fogásokat, miközben bemutatják a világ gasztronómiai trendjeit is.
A Marriott Hotel éttermében, a Peppersben egy étlapon elfér a Cézár saláta rozmaringos focacciával (fűszeres olasz kenyérrel) meg az ököruszályleves, amelynél azonban, hogy kissé olaszos is legyen ez a régi magyar klasszikus étel, tortellini a levesbetét.

Ön szerint mi a jobb? Az az étterem, amiben egy kultúra gasztronómiai értékeit élvezheti, vagy amelyikben eklektikus a választási lehetőség. A sokféleség megy-e, ha igen, mikor megy a minőség rovására? (forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.29 17:03:23vasszűz

  Jobban kedvelem a helyi-regionális vendéglőket, most csak buta turistaként belegondolva, ha elmegyek valahova, a helyi specialitást szeretném megkostólni.

  Aztán lehet, hogy a konyhafőnök szereti a határokat tologatni, és amit eszek, egyáltalán nem "autentikus".

  Mért ne? A lényeg a végeredmény.:)

  A Zemberek többsége szerintem elég konzervatyv, ha a hasáról van szó.

 • 2007.10.29 18:23:28bjork

  ez tipikusan olyan dolog szerintem, hogy attól még, mert egy-két étterem kicsit formabontóbb (ami nagyon helyes amúgy), egy csomó másik lehet autentikus, ilyen olyan, jó és rossz is.  én a divatban szeretem a stíluskeveredést, és azt hiszem a konyhában sincs ellenemre, de persze csak ha bennem marad az étel. :)

 • 2007.10.29 19:06:32Lynu

  Ez remek! :-) Nem tartok attól, hogy egymáshoz egyáltalán nem illő ételalkatrészek kerülnek így egymás mellé. Valószínűleg mindegyik többszörösen tesztelt, jól kipróbált fogás. (Tévedésem esélye fenntartva!) Ha pedig így van, miért ne?  Az olasz, magyar, japán, stb. étlapösszeállítás pedig különösen tetszik. Ha éttermet nyitnék biztosan rajta lenne az étlapon a francia hagymaleveles, a kínai erős-savanyú, a nemtudommilyeneredetű gombakrém, és valószínűleg nem zavarnák egymást.

 • 2007.10.29 22:12:22LepkePillangó

  Kérdés a végeredmény: van-e harmónia a fúzióban, vagy csak jól hangzik.  Van, amikor nagyon jól működik, Máskor sajnos csak jól hanzik, aztán nulla ízharmónia, csak a csalódás...

 • 2007.10.30 06:06:02lilike13

  Lehet, hogy az MTI adta ki rosszul, de a szálloda nevét amúgy 2 R-rel írják...

 • 2007.10.30 06:46:01danny_lotion

  javitottuk, koszonjuk!

 • 2007.10.31 00:39:38celluxmag

  Annyira nincs ez fúziózva! Majd, ha majomagyvelő-gulyást csinálnak, meg resztelt tengerimalac-májat sok hagymával. Na az már valami lenne!

 • 2007.10.31 17:06:20Tpancs

  az ököruszályleves nem kizárólagosan magyar tradicionális étel, csak hogy a fúziót fokozzam... :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta