OFFLINE

Milyen archoz, milyen napszemüveg?

2007. június 7., csütörtök 11:01

Más szemüveget vegyenek a kockafejűek és a mást az ovális arcúak, írják a divatlapok. Szerintünk ugyan egy hatalmas fekete szemüveg mögött szinte mindegy milyen arc lapul, a tudatosabbaknak összeírtuk, hogy milyen arcformához milyen keret illik.

Szögletes arcúaknak, lásd Paris Hilton, a kerek vagy ovális keretek állnak jól, viszont tilos a szögletes napszemüveg. Paris Hilton tényleg az egyetlen, akin jól állnak ezek az óriási szitakötő fazonok. Utánozzuk őt bátran, ha mi is kockára hasonlító arccal születtünk!A szívarcúak, mint például Reese Witherspoon, olyan szemüvegeket vegyenek, melyeknek az alsó részük lekerekített, így elvonják a figyelmet a homloktól. Mindenképpen kerülni kell a túlságosan geometrikus fazonokat viszont.  Erre az arctípusra találták ki vadászrepülős szemüveget, ami ugyan két éve volt igazán nagy divat, de simán vállalható még mindig.A Kate Bosworth-arcúak (azaz a kerekfejűek) esetében viszont kifejezetten előnyös lehet egy szögletes napszemüveg, ami megtöri az arc túlzott kerekségét. Ha szeretjük a  retrót, akkor egyenesen nyert ügyünk van. Ilyen napszemüveget utoljára mintha Björn Borgon láttunk volna. Tuti, hogy a turkálókban találunk ehhez hasonlót. Csak nagyon határozott ízléssel megáldottaknak áll jól, mert tudni kell viselni.Ha hosszúkás az arcunk, jó választás a hatalmas szemüveg, mint itt Sarah Jessica Parkeren. Ezek ugyanis megtörik az arcot középen, és így mindjárt nem tűnik olyan hosszúnak a fejünk. Ovális és kerek keretekkel játszva viszont azt a látszatot kelthetjük, hogy az arcunk valójában sokkal kerekebb. De kerüljük a felül egyenes fazonokat, ettől csak még inkább lófejünk lesz.  

És mint minden esetben, most is az ovális arcúak járnak igazán jól. Ők bármit viselhetnek, amit csak akarnak. Teljes nagyméretű arc- galériáért ide tessék kattintani!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.07 13:14:57borsika

  Én csak egy olyna napszemüveget szeretnék ami nem esik atomjaira néhány hét után

 • 2007.06.07 14:09:07ddevil

  a minőségért pénzt kérnek, viszonylag sokat :)

  mondjuk én spec nem vagyok a drága szemüvegek híve, pont jó, ha tudja azt, ami kell, hisz nem vagyok napi 20 órát a napon, de nekem nem szoktak szétesni a szemüvegeim, de ismerek olyat, akin;l elsőre :)

 • 2007.06.07 20:54:49nafretiti

  Van aki komolyan azt gondolja, hogy egy 15-20 ezres és a 80e-től felfelé.. napszemüvegek között arányosan van minőségi különbség is??? Mert, hogy a névért fizetni 50ezreket nagy baromság az tuti, mert az is biztos, hogy nem vetít meg senki azzal, hogy bármivel is többet tud csak azért egy szemüveg, mert chanel van ráírva...

 • 2007.06.07 22:11:27yucu

  nekem éppenséggel van chanel napszemcsim, de nem a két c bet? miatt vettem meg, hanem mert állati jó fazon, jól is állt, a lencse színe is pont amit szeretek... drága volt.

  egyébként legalább 5 éve megvan, 3 szezont végighordtam, nem esett szét, ami baja van az én hibám, párszor bevágtam tok nélkül a táskába siettemben, az nem tesz jót nekik. már azért vettem újat, mert elunja az ember.

  ha lett volna ilyen szép 12-ért, megvettem volna szívfájdalom nélkül.

  a speckó sportszemüvegekre azért kell áldozni szerintem.  de azért 1200-ért inkább ne vegyünk az aluljáróban, ugye?

 • 2007.06.07 22:18:02nafretiti

  Nem 1200ról volt szó...simán lehet kb.20ezerig találni igényes,bármilyen formájú,márkás és jó minőségűt, ami nem esik szét és semmivel sem kevesebb a sokszorosába kerülőknél.Az utcai viseletről van szó, nem speciális sport vagy egyéb szemüvegről.

  Az a szomorú, hogy sírnak az emberek, hogy nincs pénzük,miközben ilyen összegeket dobnak ki tök feleslegesen,psze szíve joga..

 • 2007.06.07 22:27:19yucu

  ja, és szerintem nem azért vesznek az emberek chanelt, vagy armanit, mert 'annyival többet tud...'

  ez egy divatos kiegészítô, azért veszik, mert adott esetben jól néz ki, másrészt mégiscsak sznobériából, mert egy ilyen márkájú ruha, cipô vagy táska már tényleg nagyon súlyos... ahhoz már nem elég jómódúnak lenni, a kôgazdag a vásárlóközönség. tán arab és orosz milliárdosok... ott az igazi aránytalanság, amikor kapsz egész klassz szandit 20e-ért is, ami 3 vékony bôrcsík, és nem érted, mitôl is, de ha ugyenez világmárka, lesz az 200e is... :)

  ehhez képest a napszemcsi nem is olyan durva... gondolom én. :) de 80-ért már tényleg nem venném meg, akármilyen gyönyör?séges, az én hülyeségemnek is van határa...

 • 2007.06.07 22:41:37yucu

  na, elkerülték egymást a kommentek... :) tudom, hogy nem az aluljárós szemüveget ajánlgattad, érzem én a különbséget a gagyi és a reális közt... :)  szerintem akinek tényleg nincs pénze, és észnél is van, az nem vesz meg 30-ért ilyesmit. 12-ért se. ha mégis, hát az legyen az ô baja. viszont ha az teszi boldoggá, hogy összespórolja rá a zsét, és boldogan feszít benne, mint egy sztár... hát hadd legyen boldog. de ne sírjon aztán, hogy mire nem telik...

  más kérdés, hogy divat sírni...

  na de szépen elkanyarodtam az eredeti témától...

 • 2007.06.08 11:07:19hagymácska

  azért én 100 szemüvegből egyből kiszúrom a 60ezrest ami baromi jól áll.. egyszer vettem drágább szemcsit az is atomjaira hullott..szóval feladtam én egy szezonban több szemöveget leamortizálok, majd ha eljutok odáig h.valóban tudok rá vigyázni akkor talán beruházok, de nem feltétlenül érvényes az ár-érték arány tapasztalataim szerint. vagyis időt kell szánni a megfelelő kiválasztására. egyébként nem tom az én fejem milyen forma, de sokak szerint szinte minden fazon okés rajta..most egy Starsky&Hutch-ra hajazó fémkeretesem van imádom:)

 • 2007.06.09 12:26:34méripé

  én még sosem találtam olyan szemcsit, ami jól állt volna. de az biztos, hogy nem valami übermárkásat vennék, elütne a többi "középkategóriás" cuccomtól.

 • 2007.06.09 13:37:50fedaykin

  Nem kell 60 ezerért, de azért 20-30 ezret érdemes rááldozni, annak, akinek van, ugyanis egy ilyen szemüveg (pl. a Ray-Ban) bizony 6-10 évig szemüveg marad, még akkor is, ha a kölkek csapkodják, kőre ejted, tok nélkül hurcolászod a retikülödbe és a többi. Egy hátránya van, olyat kell venni, ami jól áll, de nem feltétlenül az aktuális divatnak megfelelő, mert a divat évente változik, viszont évente ennyi pénzt kiadni azért enyhe túlzás. Persze akinek jut rá, az csak tegye :-)))

 • 2007.06.11 22:56:14celluxmag

  A múltkor a pasik "közölték" a velvetes felmérés szerint, hogy GÁÁZ a "hegesztőszemcsi". Na akkor most mi van? Mi számít annak? Ami SJP-n van az nem az? Pont most keresek egy nagyobb szögletes alakú szemüveget de ahogy nyúlok érte, hogy felpróbáljam, egyből eszembe jutnak az indexes pasik és rácsapok a kezemre "ne vedd le, ez hegesztősös"! Nagyon adok ám az indexes pasasokra, főként, hogy a múltkor láttam őket az újpesti piac egyik kifőzdéjében, gyerekbútorokon ülve ebédelni. Persze lehet, hogy ők nem vettek részt a szavazásban...de gondolom ott nagyon egy hullámhossz van... :) Na mindegy, szóval SJP nem hegeszt ezen a képen?

 • 2007.06.12 00:28:42Vreni Schneider

  Mindekit el kell keserítenünk. A "mit utál rajtad a csávód" című bejegyzésben egy darab indexes munkatárs sem volt megszólítva. Egyébként pedig hegesztőszemüveg alatt ezt értették:

  img.alibaba.com/photo/50241223/Goggles.jpg

  de ez az ominózus bejegyzésből ki is derült.

 • 2007.06.13 09:27:44celluxmag

  ...igen, de sokan így hívják a nagy méretű szemüvegeket általános néven (vagy régen a patacipő és tsai)...úgyhogy ezért okozott ez félreértését - mint a bejegyzésekből is kiderült - több embernél is, nem csak nálam.  Jaj de kár....legközelebb ne hagyjátok ki őket sem!

 • 2007.07.24 00:05:40Noname 2

  Tiltsák be ezeket a FEJÜVEGEKET! Ezek a nagyméretű búvárszemüvegek lehet, hogy nagyon divatosak, de kibaßott rondák és ellenszenvesek. Egyébként az olyan szemüvegeket - mint amiről beszéltetek(Chanel, meg ilyenek) - csak megtervezik a nagy divatcégek, aztán legyártatják valakivel és jók drágán eladják, na meg valszeg nem olyan jó, mint amilyen sokba kerülnek. Én a Ray Ban-ben hiszek, nekem eddig csak az volt, de az Oakley jó snowboardos cuccokat csinál még.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta