OFFLINE

Valami Amerika

2007. május 14., hétfő 10:35

Apropó, társadalmi tudatosság. Izzik a levegő (és a negatív sajtó) az egyik népszerű és trendi new yorki ázsiai étteremcsoport körül. Az egyébként remek grillnyársakat, csípős-savanyú leveseket, curryket és egyéb egzotikus kedvenceket kínáló Saigon Grill mostanában nem kifejezetten a gasztronómiai alkotásaival kerül a hírekbe. Múlt hét végén 100 diák 45 percre, kamerák jelenlétében, egész egyszerűen elfoglalta az éttermet, ezzel tiltakozva annak viselkedésével szemben. Annak a 33 alkalmazottnak a védelmében demonstráltak, akiket azért bocsátott el a tulajdonos, mert nem voltak hajlandóak aláírni a szerintük jogellenes munkaszerződést. Az alacsony bérért és rossz munkakörülmények között dolgozó futárok mellett különböző további más társadalmi csoportok is kiálltak. Az étterem a helyzetre való tekintettel szünetelteti a New Yorkban egyébként kulcsfontosságú házhozszállítást, ami nyilván jelentős bevételkiesést jelent számára.

Csak egész halkan jegyezzük meg: az emberek nem azért demonstráltak, mert nem jutnak hozzá a napi tavaszi tekercsükhöz, hanem az éttermi dolgozók védelmében! Hát igen, apró különbség…

(Forrás: New York Magazine)

Chili&Vanilia

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta