OFFLINE

Valami Amerika

2007. május 14., hétfő 10:35

Apropó, társadalmi tudatosság. Izzik a levegő (és a negatív sajtó) az egyik népszerű és trendi new yorki ázsiai étteremcsoport körül. Az egyébként remek grillnyársakat, csípős-savanyú leveseket, curryket és egyéb egzotikus kedvenceket kínáló Saigon Grill mostanában nem kifejezetten a gasztronómiai alkotásaival kerül a hírekbe. Múlt hét végén 100 diák 45 percre, kamerák jelenlétében, egész egyszerűen elfoglalta az éttermet, ezzel tiltakozva annak viselkedésével szemben. Annak a 33 alkalmazottnak a védelmében demonstráltak, akiket azért bocsátott el a tulajdonos, mert nem voltak hajlandóak aláírni a szerintük jogellenes munkaszerződést. Az alacsony bérért és rossz munkakörülmények között dolgozó futárok mellett különböző további más társadalmi csoportok is kiálltak. Az étterem a helyzetre való tekintettel szünetelteti a New Yorkban egyébként kulcsfontosságú házhozszállítást, ami nyilván jelentős bevételkiesést jelent számára.

Csak egész halkan jegyezzük meg: az emberek nem azért demonstráltak, mert nem jutnak hozzá a napi tavaszi tekercsükhöz, hanem az éttermi dolgozók védelmében! Hát igen, apró különbség…

(Forrás: New York Magazine)

Chili&Vanilia

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta