OFFLINE

Találja meg a legfinomabb tejet a boltban!

2007. május 14., hétfő 10:51

"Ha olyan íze van a frissen vásárolt tejnek, mintha kicsavart kartonlevet innánk, minden valószínűséggel az első sorban lévő dobozok egyikét vittük haza" - olvashatjuk a MSNBC honlapján. A Missouri Egyetem kutatása állítólag kimutatta, hogy a neonfénytől pár centire tárolt tej 2 órán belül jelentősen veszít az ízéből, 12 óra múlva pedig egyértelmű mellékíz érezhető rajta. Az ok: A kutatást vezető Robert Marshall szerint a neonfénynek köszönhetően a tejtermékekben gyorsabban beindul az oxidáció. "Míg a vitamintartalmat nem befolyásolja a fény és a baktériumtermelődés sem indul be ennek köszönhetően, a tej íze elvész". A szakértők szerint a megoldás, ha a hátsó polcról, a sötétből válasszuk ki a napi adagunkat és kerüljük az üveges csomagolást, ami könnyebben átengedi a fényt, mint a kartondoboz. (Forrás: Reuters)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.05.14 14:10:13mulan

    No és persze az se árt, ha tejből van, nem igaz? ;)

  • 2007.05.14 14:27:21jaczkobela

    Sztm tök mindegy, honnan veszed el, legelölről, laghátulról, legfelülről létrával, a mai tejek borzasztóak. Jó lenne egy kis békebeli üveges tej, aminek volt íze, másnap is meg lehetett inni, aludttej, túró, és más egyéb úri ficsúrságokról nem is beszélve. És ha még azt is leírom, hogy tejesdoboz és környezetszennyezés, akkor kapom a ledorongolást, hogy Béla közhelyeket kommentelget.
    ÜVEGES TEJET AKAROK!!!!!!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta