OFFLINE

Hogyan készítsük fel a bőrt a tavaszi napsütésre?

2007. április 12., csütörtök 13:21

Itt a tavasz, a nap és a barnaság.  A téli, megfáradt bőrnek igazi felüdülés, ha betartjuk a szabályokat. Harangvölgyi Anna szakértőnktől tudtuk meg, hogy ilyenkor mi a teendő.


"A legfontosabb ilyenkor, hogy mire a bőrt nap éri, addigra legyen a lehető legjobban kitisztítva.  A közhidelemmel ellentétben ugyanis a nap nem elfedi a bőrproblémákat, hanem gyulladást okoz. Akármilyen szép is s bőrünk, ha kimegyünk a napra biztos, hogy egyből kijön rajta valami pattanás, vagy napkiütés. A nap által beégetett, betokosodott mitesszereket és pattanásokat viszont sokkal nehezebb kitisztítani, így a legjobb, ha még a napozás előtt alávetjük magunkat egy alapos, szakszerű arctisztításnak. A rendszeres arctisztítás egyébként azoknak is ajánlott, akiknek "jó bőre" van, azaz nem zsíros, vagy problémás, mert speciális hatóanyagokat csak  így lehet bevinni a bőrbe.

A téli krémünket, - ami a téli igényeknek megfelelően zsírosabb és táplálóbb volt- is lecserélhetjük. Ilyenkor olyasmire van szüksége a bőrnek, ami tele van vitaminokkal, főleg C-vitaminnal. Alapvetően igaz, hogy ilyenkor már kötelező UV-filtert is kenni magunkra. A magasnak tartott 30 faktor viszont már csak akkor elég, ha tényleg csak annyit vagyunk az utcán, míg az irodából elmegyünk ebédelni. Mi általában az arckrém mellé adunk külön UV-krémet is, hiszen egy arckrém nem tudhat egyszerre mindent. Ha direkt napozni akarunk, 50-essel indítsunk.

De a napozástalapvetően senkinek sem ajánlott. Ha nem tudjuk megállni, mert annyira hozzátartozik a tavaszhoz, menjünk előtte el szoláriumba – mondjuk kétszer - hogy egy kicsit szoktassuk a bőrt a naphoz. Azzal viszont legyünk tisztában, hogy bármelyik verziót választjuk, a nap mindenhogy káros, ráadásul szárítja és öregíti a bőrt."

Tanácsadásról, kezelésekről bővebben itt!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta