OFFLINE

Nem főbűn a vacsora utáni nassolás

2007. április 10., kedd 12:34

"Nem feltétlenül a legjobb dolog, ha este hét után már nem eszünk semmit" - állítja a Park Avenue Nutrition & Spa szakembere, Lisa C. Cohn.  A mindenki által kipróbált, "este már egy falatot sem"- diéta hátránya ugyanis, hogy lefekvés előtt még közvetlenül ránk jön a farkaséhség.

"Belefér még 2, 2 és fél órával a lefekvés előtt, ha megeszünk 100 kalóriát. De az ne csoki vagy valami extra zsíros, cukros dolog legyen. Pár szem dió, mogyoró, szőlő vagy sovány sajt nem tartozik a főbűnök közé. De fontos, hogy meg tudjunk állni. Akik rendszeresen este nyolc után esznek, azok ugyanis sokkal nehezebben fogynak, sőt gyakran híznak is. Az egyetlen alkalom, amikor belefér a nyolc utáni vacsorázás, ha estig gyötörjük magunkat az edzőteremben és csak akkorra jutunk el oda, hogy megvacsorázzunk. De még az ilyen esetekben is figyelni kell arra, hogy mit eszünk. Hal, csirke és sok zöldség, egy kis olívaolajjal. Ez a maximum.  Ha telitömjük magunkat, egyrészt hízunk, mert már nincs a szervezetnek lefekvésig ideje ledolgozni a bevitt kalóriát, másrészt szinte biztos, hogy egy óriási steak vagy egy csirkepaprikás után rosszabbul alszunk majd. Pár szem erdei gyümölcs vagy egy kis pattogatott kukorica viszont kifejezetten jót tesz az alvásnak.

A lefekvés előtti zabálás viszont továbbra is tilos. A legtöbben ezzel rontják el a diétájukat. Inkább feküdjünk le aludni, ha úgy érezzük, hogy legszívesebben felfalnánk az egész hűtő tartalmát”- nyilatkozta Lisa C. Cohn dietetikus az MSNBC-nek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta