OFFLINE

Wellness-hétvége otthon

2007. március 1., csütörtök 09:19

Ropogós tízezreseket lehet megspórolni azzal, ha az ember otthonában tölti jól megérdemelt wellness-hétvégéjét. Nem kell hozzá más, csak fürdőkád, ágy, túracipő és egy megfelelő élelmiszerekkel telepakolt hűtő. Rossz hírünk, hogy valamennyit azért itt is el kell költeni.

Egy Yvette Tyl nevű osztrák wellness tanácsadó valószínűleg hosszas töprengés után a homlokára csapott, és rájött, hogy egy wellness-hétvégéhez nem kell okvetlen kilométereket utazni, és súlyos tízezreket fizetni. A sok hókuszpókusz ugyanis könnyedén elvégezhető otthon is.
Péntek estére például az általa Kleopátra-fürdőnek nevezett programot ajánlja, ami tejből és tejszínből áll. Ez a két konyhai kozmetikum fényessé teszi valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal turbózza fel a bőrt.
Az eljárás rendkívül komplikált: mindössze egy liter tejet és egy nagy pohár tejszínt kell hozzáadni a fürdővízhez. Aztán beleülni és 15 - 20 percig nyugodtan feküdni benne.
Szombaton keverjünk el hidegen sajtolt, langymeleg olíva olajat jojoba olajjal, és ezzel masszíroztassuk meg magunkat. Vacsorára együnk zsírszegény ételt, hajtsunk le hozzá egy bioboltokban kapható búzacsíra levet. Ez a lé stimulálja az anyagcserét és a vérkeringést. Napi egy pohár belülről erősíti a testet.
Vasárnap foglalkozzunk a hajunkkal: zsíros haj ellen tikos fegyver az olívaolajból, tojássárgájából, citromléből és egy kevés sörből álló elegy. Tizenöt percig kell a hajon hagyni, hogy hasson.
Egyes vélemények szerint a házi wellnessprogram alfája és omegája a kiadós alvás. Elhanyagolhatatlan továbbá a test szellőztetése, és az sem árt, ha bőrünket némi napfény éri. A leglényegesebb ezért a friss levegő: még ha rossz is az idő, a lehető legtöbb időt kell a szabadban tölteni.
És semmiképp se feledjük szokásos mantrát: igyunk annyit, amennyit csak tudunk, de legalábbis három liter folyadékot per nap.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta