Paradicsomconsommé Jamie-től

Zanza!

jamie_paradicsomlevesGyönyörű, piros, áttetsző, és nyár íze van. Nem éppen téli idényleves, de annyira megtetszett, hogy egyszerűen nem hagyhattuk ki! Jól teszed ha felírod a naptáradba a receptet valamelyik augusztusi hétvégére!

cikk-tipus-recept

Ha mégis most készíted használj minél pirosabb fürtös paradicsomot! Érdekes, hogy az illatán nagyon érezni a belekerülő tormát, de az ízében csak nagyon nehezen fedeztük fel.

Nem kell főzni, igazából csak egy botmixerre van szükség az elkészítéséhez és egy kis időre, hogy jól lecsepeghessen a zöldségek leve. Zseniális az ötlet, köszönjük Jamie! Ha szereted a gazpachot, ezt a levest is bírni fogod!

Hozzávalók:

1 nagy csokor bazsalikom
2 kg nagyon szép érett paradicsom (nyáron, télen egy kicsit fakóbb is megteszi)
2 ek reszelt torma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek borecet
0,5 dl vodka
1 szelet cékla a színe kedvéért
só, bors

Minden hozzávalót tegyél a tudmixba, és turmixold darabosan pépesre. Teríts egy szűrőkanálba egy muszlinkendőt, és töltsd bele a levest. Hagyd, hogy teljesen lecsepegjen.

Magában is nagyon üdítő íze van, de tartalmasabb lesz pár szem tortellinitől. A tetejére csepegtess pár csepp jó minőségű olívaolajat. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb.

cikk-tipus-ajanlo

Walesi melegszendvics Jamie módra

Szakácskönyvajánló: Jamie Oliver: Természetesen, 100 recept a kertemből

Blogmustra