GASZTRO

Lájkvadász libamáj receptek 4. Libamáj terrine

2011. május 20., péntek 16:03

Ma reggel tíz óta hivatalosan is annyi libamájat ehetünk, amennyi csak belénk fér, megnyitotta ugyanis kapuit a Libamáj Fesztivál a Budai Várban. Gondoltunk azokra is, akik nem jutnak el a rendezvényre, és összeszedtünk néhány izgalmas receptet. A negyedik nevező egy jó kis terrine.

4. Libamáj terrine

Lila Füge receptje

A májat jól hűtsd le, hidegen lapjával vágd 3 vastag szeletre. Ahogy felenged távolíts el belőle minden inat, eret - a legkisebbeket is, hogy szép homogén terrine-t kapj a végén. Lapos oldalával lefelé tegyél egy nagyobb darabot egy 15x12x11 cm-es hőálló edény aljára úgy, hogy teljesen kitöltse. Ha van hézag, azt kisebb darabokkal tömködd be. Szórd meg a só, bors, szerecsendió keverék 1/3-ával és locsold rá a bor 1/3-át. Ugyanígy rétegezd le a többi májat, legfelülre ismét egy lapos felületű darabot tegyél.

Az edényt fedd le - legjobb a kifejezetten erre a célra készített cserépedény - tedd egy nagyobb tepsibe, amibe annyi forró vizet önts, ami a forma 2/3-áig felér. 150 fokos sütőben 20 percig süsd. Vedd ki a sütőből, takard le a májat alufóliával és tegyél rá nehezéket -  1-1,5 kg súlyt (3 konzerv) megteszi. Hagyd így, amíg a terrine teljesen kihűl. Ezután tedd 2 napra a hűtőbe. Hidegen, meleg késsel szeleteld fel, kb. 10 szelet lesz belőle.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta