Hozzávalók két főre
4 db nagyobb krumpli (kb. 40 dkg)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 4-6 evőkanálnyi liszt
- 1 tk csípős pirosarany
- 1 tk só
- 2 mk őrölt bors
- 2 ek olaj
A kisütéshez
- 3 dl olaj
A nyers krumlit meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd felaprítjuk a petrezselyemzöldet. A liszt kivételével az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Készíthetjük kefírrel is, és ha nem fokhagymás öntettel kínáljuk, a tócsniba is rakhatunk egy-két gerezd zúzott fokhagymát.
A NO SALTY hasonló receptjei | |||
|
|
|
|
Gánica (Dödölle) | Ördöglángos | Polenta | További receptek >> |