ÉLETMÓD

Így étkezzen, ha sikeres akar lenni!

2017. január 3., kedd 13:25

A 39 éves Tim Ferris Tools of Titans című könyvéhez 200 sikeres embert kérdezett meg arról, hogyan jutottak fel a csúcsra, és a többség azt válaszolta, étkezési szokásaik bizony fontos szerepet játszottak abban, hogy ilyen jól megy a soruk. 

shutterstock 532515769

Néhány tanácsot könnyű követni, mások esetében mindenféle különleges élelmiszer után kell vadászni, de ha ez a siker, pénz és csillogás gazdagság titka, akkor nem érdemes túl sokat gondolkodni!

Nem kell a változatosság!

Seth Godin népszerű blogger és író minden nap ugyanazt reggelizni, amit azzal magyaráz, hogy nem kell azon gondolkodnia, mit is egyen, és ezzel is időt spórol. És mi a reggeli menü? Smoothie fagyasztott banánból, egy kis kenderpor (igen, ez legális, és nem tartalmaz THC-t), mandulatej és dió - írja a Thrillist

Ez a recept nem annyira szimpatikus? A Tools of Titans szerzőjének van még egy javaslata, a kecsketej savó, ami bár bizarrul hangzik, de működhet. Ezt adja hozzá a reggeli turmixhoz, vagy smoothie-hoz, és élvezze az életet. "Charles Poliquin, erőnléti edző ajánlotta nekem, aki 20 sportág olimpikonjával dolgozik együtt" - indokolta Tim Ferris, hogy, miért is jó a kecsketej savó, mi pedig higgyük el neki. 

Tim Ferris
Tim Ferris
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Plusz energiára van szüksége?

Ferris, aki persze maga is sikeres vállalkozó, azt állítja, sokkal hatékonyabb azóta, hogy a koffeint szinte teljesen kiiktatta az életéből. Nyugalom, ő sem gondolja, hogy a kávé az ördögtől való dolog, csak legyen mértékletes, és azt  tanácsolja mindenkinek, hogy ha több mint négy csésze kávét fogyaszt egy nap, hogy inkább igyon a zöld- vagy matcha teát helyette, az is megfelelő, sőt egészségesebb is.

Ő mondjuk az ún. Titán teára esküszik, amit magának kever mégpedig a következő hozzávalókból: pu'erh tea, zöld tea, kókuszolaj, MCT olaj (amely közepes láncú triglicerideket tartalmaz), illetve gyömbér és kurkuma keveréke. Szerinte ez igazi állítólag "rakéta-üzemanyag"  az agynak, bár olyan szaga van, mint egy ázott lónak.

Hozzátette, az ún. exogén ketonok is hasznosak lehetnek, főleg, ha mellőzni akarjuk a koffeint. A szív és az agy egyaránt kedveli a ketonokat, mint alternatív tápanyag forrást, így nem kell literszám dönteni magunkba dönteni a kávét, ha egy kis plusz energiára van szükségünk.

Persze a milliomosoknak is szüksége van alvásra, akárcsak a pór népnek, és az álmatlanság számukra sem ismeretlen probléma. Ferris azt javasolja, hogy hallgassunk Seth Robertsre, a  Berkeley Egyetem munkatársára. Ő az álmatlanságban szenvedőknek két evőkanál almaecetet ajánl mézzel és forró vízzel keverve. Ez állítólag több ezer ember esetében bevált.

Egy kis böjt senkinek sem árt? 

Ferris egyúttal tolmácsolta dr. Dominic D'Agostino, a Dél-Floridai Egyetem oktatójának javaslatát is, miszerint havonta érdemes három napos böjtöt tartani, negyedévente pedig egy kicsivel hosszabb, 5-7 napos kúrát. Persze nem kell ész nélkül követni ezt a tanácsot sem, böjtölés előtt azért kérje ki orvosa véleményét, az sosem árthat. 

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Megéri lakást venni átalakuló környéken?

Nézzük a Józsefváros metrótól és a belvárostól is mindössze 10 percnyire lévő Magdolna negyedét, aminek a rehabilitációjára nemrég 3,8 milliárd forintot költöttek. Jó befektetés?

STRANGE Két tavaszi fotósorozat Axente Vanessával

Két képsorozat fiatal magyar büszkeségünkről, az elsőt Charlotte Wales, a másodikat Vincent van de Wijngaard készítette.

PRAXIS Orvos vagyok, de a mentősöktől meghalhattam volna

Orvos vagyok. December elsején kaptam a második infarktusomat, a mentők helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második, felismerem, EKG pozitív volt. A büntetőeljárás folyik.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés