ÉLETMÓD

5 módszer, ami nem hatásos a kórokozók ellen

2016. február 27., szombat 08:27

Azt már régóta tudni lehet, hogy a nyilvános helyek tele vannak kórokozókkal, és mindenkinek van valamilyen stratégiája arra, hogy ne kapjon el semmit a mosdóban vagy a tömegközlekedési eszközökön. De van ezeknek értelmük?  A Women's Health Philip Tierno mikrobiológussal, a New York-i Egyetem oktatójával beszélgetett pár módszer hatásosságáról. 

1. Lábbal húzza le a vécét

Ha ennyire hajlékony, akkor próbálkozhat vele, de ha az ajtót puszta kézzel nyitja ki, akkor nem sok értelme, hiszen a kilincs is tele van kórokozókkal. A megoldás egyszerű: nyissa ki papírral vagy könyökkel az ajtót, majd jöhet egy alapos kézmosás. 

 2. Visszatartja a lélegzetét, ha valaki tüsszent

Hacsak nem szabadtüdős merülő, tök felesleges emiatt félig megfulladnia. A baktériumok hosszú ideig ott maradnak a levegőben, szóval maximum annyit tehet, hogy visszatartja a lélegzetét, és elrohan ellenkező irányba, ugyanis a nyál nagyjából másfél méternyire terjed szét. 

shutterstock 177509495

3. Megtöröli a közös üveg vagy pohár szélét

A taktika valamennyire működik, hiszen a nyál egy részét így el tudja tüntetni, de nem mehet biztosra, ugyanis némi Streptococcus vagy a gyomorinfluenzát okozó vírus biztosan marad pohár vagy üveg szélén. Ha biztosra akar menni, hazudja azt, hogy meg van fázva, ha valaki az itala után nyúl, így talán elmegy a kedve a közösködéstől. 

4. A kesztyűvel vesz fel pénzt

Ha soha, de soha nem veszi le a kesztyűt, a dolog még működhet is, de ez ugye nem megoldható, és ha lehúzza, valamennyi kórokozó biztosan a kezére kerül.  Arról nem is beszélve, hogyha kesztyűs kézzel ér az arcához. A jó hír, hogy a meghűlést és influenzát okozó rohadékok nagyjából egy nap után elpusztulnak, és ha a kesztyűt szárazon tartja, biztosan nem lesz gond, hiszen a kórokozóknak inkább nedves közeg jelent jó táptalajt.

142150231
Fotó: Alicia Vera/con

5. Nem ül le a deszkára nyilvános mosdóban

Kinek van kedve a fenekét egy olyan ülőkére letenni, ahol naponta százak fordulnak meg előtte? Naná, hogy senkinek. Ezért a nők nagy része combizmot erősít a pisilés közben. Ér valamit? Nem igazán. Az emberek főként a szexuális úton terjedő betegségektől rettegnek, de az ülőkének iszonyatosan szennyezettnek kellene lennie, hogy ilyen bajunk legyen tőle, ha viszont nem ül le és emiatt kicsit messzebbről céloz, annál jobban fröccsennek a dolgok, és ez viszont tényleg undorító.

Beparázott? Semmi értelme, több ezer évet lehúzott így az emberiség. 

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés