#ÉLETEM

Az olaszok a wellnessért járnak Budapestre

2010. május 2., vasárnap 08:17

Egy olasz utazási magazin szerint Budapest egészségturisztikai kínálata vonzó az olaszok számára. Egy skandináv lap szerint pedig a fővárosunk a 8. legnépszerűbb úti cél.

Budapestet, mint Európa egyik kiemelkedő egészségturisztikai úti célját említi a Weekend in Europa olasz utazási magazint, derült ki a Magyar Turizmus Zrt. Hírleveléből. A magazin olvasói az ország egészségturisztikai kínálatával és a város látnivalóival ismerkedhetnek meg. A budapesti történelmi gyógyfürdőket és a város látnivalóit bemutató cikk mellett a nyitóoldalán a Széchenyi fürdő szerepel.

Az olaszok körében egyre népszerűbb a wellness utazás, ezért egyre jelentősebb az érdeklődés a wellness-szolgáltatások iránt. A magyar egészségturisztikai kínálat népszerűségét támasztja alá, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint az év első két hónapjában 18.1%-kal nőtt az olasz vendégéjszakák száma a hazai gyógyszállodákban.

Budapest a skandináv turisták körében is népszerű. A legnagyobb skandináv utazási irodai hálózat, a TICKET publikálta a májusi foglalásainak top 10-es listáját. Az összesítésből kiderül, hogy jelentősen növekedett a skandináv turisták utazási kedve tavaly májushoz képest. A nagyvárosok népszerűségi listáján London egy, Párizs és Prága két hellyel esett vissza tavalyhoz képest, míg Barcelona, New York és Berlin eggyel előrébb lépett. Az egyetlen város Budapest, amely két helyet javított helyezésén, ezzel a nyolcadik a foglalások szerinti népszerűségi listán.

A top-lista az alábbiak szerint alakult 2010 májusában a foglalások alapján:

(zárójelben a tavaly májusi rangsor):

1. Palma de Mallorca (1)

2. Barcelona (3)

3. London (2)

4. Róma (7)

5. New York (6)

6. Párizs (4)

7. Prága (5)

8. Budapest (10)

9. Amszterdam (9)

10. Berlin (-)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta