Az olaszok a wellnessért járnak Budapestre

Egy olasz utazási magazin szerint Budapest egészségturisztikai kínálata vonzó az olaszok számára. Egy skandináv lap szerint pedig a fővárosunk a 8. legnépszerűbb úti cél.

Budapestet, mint Európa egyik kiemelkedő egészségturisztikai úti célját említi a Weekend in Europa olasz utazási magazint, derült ki a Magyar Turizmus Zrt. Hírleveléből. A magazin olvasói az ország egészségturisztikai kínálatával és a város látnivalóival ismerkedhetnek meg. A budapesti történelmi gyógyfürdőket és a város látnivalóit bemutató cikk mellett a nyitóoldalán a Széchenyi fürdő szerepel.

Az olaszok körében egyre népszerűbb a wellness utazás, ezért egyre jelentősebb az érdeklődés a wellness-szolgáltatások iránt. A magyar egészségturisztikai kínálat népszerűségét támasztja alá, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint az év első két hónapjában 18.1%-kal nőtt az olasz vendégéjszakák száma a hazai gyógyszállodákban.

Budapest a skandináv turisták körében is népszerű. A legnagyobb skandináv utazási irodai hálózat, a TICKET publikálta a májusi foglalásainak top 10-es listáját. Az összesítésből kiderül, hogy jelentősen növekedett a skandináv turisták utazási kedve tavaly májushoz képest. A nagyvárosok népszerűségi listáján London egy, Párizs és Prága két hellyel esett vissza tavalyhoz képest, míg Barcelona, New York és Berlin eggyel előrébb lépett. Az egyetlen város Budapest, amely két helyet javított helyezésén, ezzel a nyolcadik a foglalások szerinti népszerűségi listán.

A top-lista az alábbiak szerint alakult 2010 májusában a foglalások alapján:

(zárójelben a tavaly májusi rangsor):

1. Palma de Mallorca (1)

2. Barcelona (3)

3. London (2)

4. Róma (7)

5. New York (6)

6. Párizs (4)

7. Prága (5)

8. Budapest (10)

9. Amszterdam (9)

10. Berlin (-)

Blogmustra