#ÉLETEM

Az amerikaiak utálják magukat - fotón

2009. december 22., kedd 14:01

fotoarcA Nikon felmérésében megkérdezettek nagy többsége úgy érzi, élőben jobban néz ki, mint a róla készült fotókon – van, aki a saját esküvőjét is újrafotóztatná.

cikk-tipus-altalanos

A napokban tette közzé Picture Yourself című, az amerikai lakosok saját fotóikkal kapcsolatos attitűdjét vizsgáló kutatását a Nikon, írta hírlevelében az ELTE Társadalomtudományi Kara. A felmérés szerint az amerikaiak nem elégedettek a fotókon látható arcukkal, és ha tehetnék sok képet újra elkészíttetnének.


Az 1000 megkérdezett részvételével készült, a felnőtt lakosság véleményét reprezentáló kutatás szerint a válaszadók 79 százaléka úgy érzi, élőben jobban néz ki, mint a róla készült fényképeken. A nemtetszési arány szinte megegyezett a férfiak és nők között: a nők 79, a férfiak 78 százaléka nem volt elégedett a róla készült fényképekkel.

A megkérdezettek 26 százaléka a kép által sugallt testsúlyával elégedetlennek, 18 százaléknak pedig nem tetszett a saját mosolya, illetve a fogai. 16 százalékot a szemei, 8 százalékot a ráncai, 7 százalékot a túl fényes, 6 százalékot pedig a túl sápadt arca zavarta. A kutatás szerint a megkérdezettek 25 százaléka, ha tehetné újra elkészíttetne egy bizonyos családi portrét. 15 százalék egy esküvői fotó, 7 százalék pedig valamelyik születésnapi képe sikertelenségét fájlalja.

 

cikk-tipus-linkek

A céges karácsony erősíti a munkamorált

A brit egészségügyi és szociális szektor vállalkozásainak vezetői körében készült felmérés szerint a vállalati karácsonyi parti erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét – derül ki az ELTE társadalomtudományi karának hírleveléből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta