#ÉLETEM

Trump kézfogása szinte überelhetetlen. De mit üzennek a gesztusai?

Brownie 2017. március 4., szombat 17:26

Nem lehet nem észrevenni azt a jellegzetesen visszataszító kézszorítást, amivel Donald Trump a nagy nyilvánosság előtt üdvözli a világ politikai vezetőit - fittyet hányva az etikus és tökéletes kézfogás elveire. Az amerikai elnök köszönési módja annyira agresszív, hogy az egyik harcművészeti iskola még egy oktatóvideót is készített arról, hogyan védhetjük ki hatékonyan ezt a "támadást".

De a poén- és mémgyártók mellett a kommunikációs szakértők is rengeteget foglalkoznak a hírességek testbeszédének elemzésével. Nézzük, mit tudnak Trump kézfogásairól.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A betegek joga meg kell előzze az orvos személyiségi jogait"

Farkas Edina Lina 2017. március 4., szombat 15:14

  • Ahogy múlt héten megírtuk, hamarosan lezárulhat a "lúgos orvosként" elhíresült B. Krisztián ügye

  • A legutóbbi tárgyaláson a vádhatóságnak azt kellett volna bizonyítania, hogy a sértett, Renner Erika életveszélyben volt, és nem B. Krisztiánon múlt, hogy nem halt bele a sérüléseibe. A vádlott orvosként tökéletesen átlátta a veszélyeket és pontosan tudta, hogy áldozata akár meg is halhat, de ebbe belenyugodott.

  • Dr. Gál András szerint az ügyészség részéről a fentiek bizonyítása nem történt meg, sőt, egyetlen kérdést sem intéztek a szakértőkhöz, ami példátlan.

  • A Fővárosi Ítélőtábla csak a következő tárgyalási napon, március 10-én hirdet ítéletet

  • Az alábbiakban a sértett, Renner Erika ügyvédjének, dr. Gál Andrásnak a beszédéből közöljük azokat a részleteket, melyek a tárgyalás szempontjából nagyon lényegesek voltak.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön ismeri a szekunder szégyen kifejezést?

Szalay Ágnes 2017. március 3., péntek 17:01

Néhány napja olvastam először a szekunder szégyen kifejezést a nagy viszálykodást indító Rapülők-kritikában. Ott elég érzékletesen le van írva a kínosságnak az az érzése, ahogy feláll az ember karján a szőr, végigfut a hideg a gerinc-tájon stb. Igen, ismerem ezt az érzést. És igen, azt is elég jól ismerem, amikor valaki más zavarbaejtő helyzete, vagy teljesítménye miatt érzem magam így.

Nem is akadtam fenn rajta nagyon, logikus az elnevezés: nem magam miatt, hanem valaki más miatt, tehát másodlagosan érzett szégyen. Aztán látom újra : A szekunder szégyentől feláll a szőr a karomon… - mintha ez egy annyira mindenki által ismert hétköznapi fogalom lenne, hogy már az óvodások is szekunder szégyenkeznének, amikor valaki nem tud megcsinálni valami bébikönnyűt.

Download
Fotó: Marjai János / MTI
Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 fontos szabály, ha milliomos akar lenni

Brownie 2017. március 3., péntek 15:19

Hallott már Thomas J. Stanleyről? A két éve elhunyt üzleti gondolkodó és író egyetemi kutatóként dolgozott, amikor egy bank felkérte, hogy készítsen mélyinterjúkat milliomosokkal, hogy jobban rálásson szokásaikra és jobban ki tudja őket szolgálni. Stanley végül húsz évet áldozott arra, hogy gazdag amerikaiakat tanulmányozzon, és munkájának eredménye egy bestsellerré vált alapmű lett, A milliomos agy. A Medium.com nyomán összegyűjtöttük a könyvben leírt legfontosabb szabályokat, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy egy átlagember is képes legyen családja számára tekintélyes méretű vagyonokat felhalmozni – és azt meg is tartani. Ha kíváncsi rá, hogy csinálják a profik, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért fáj a hajunk?

moana 2017. március 3., péntek 11:12

Bárkinek, aki hordta már a haját szoros copfban vagy kontyban, ismerős lehet az érzés, de nem biztos, hogy tisztában vannak a jelenség okával. A hajtás után elmagyarázzuk miért van ez, és mit tehet ellene.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A narcisztikus vezetőt nehéz hosszú távon elviselni

Szalay Ágnes 2017. március 3., péntek 07:23

Manapság nem tudok úgy megnyitni egy hírportált, hogy ne egy-három-öt narcisztikus vezető vagy politikus mosolyogjon, vagy nézzen az arcomba. Ezek szerint a vezetők nagy része narcisztikus? Hát talán nem, de sok van köztük. A narcisztikus emberek jobb vezetők? Nem. Rosszabbak. Akkor mit keresnek mégis ennyien vezetői pozícióban?

A dolog nyitja az, hogy nem szabad összekeverni a vezető érvényesülését a vezető hatékonyságával. Az a helyzet, hogy a narcisztikus emberek bizonyos személyiségvonásai kiválóan alkalmassá teszik őket arra, hogy vezetővé nevezzék ki, vagy válasszák meg őket. Erősen hisznek saját fontosságukban; dominanciára törekednek; megingathatatlanul hisznek saját elképzeléseikben, álmaikban; úgy érzik és azt közvetítik, hogy nekik több jár, mint másoknak; a kritikát lesöprik és empátia nélkül gázolnak át az őket megakasztó tényezőkön, legyenek azok tények vagy emberek. Ezek a jellemzők a külső megítélőben, legyen az a felsővezetés vagy a választópolgár azt az érzetet kelti, hogy határozottak, rátermettek, és karizmatikusak. Így aztán megválasztják őket.

shutterstock 556396201
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt egy meggyőző animáció a védőoltások fontosságáról

Dívány 2017. március 2., csütörtök 07:29

A kollektív vagy nyájimmunitás magyarázata röviden: ha elég embert oltanak be egy bizonyos betegség ellen, a kritikus tömeg védettséget biztosít azok számára is, akik nem kaptak a vakcinából. Ez főként azok szempontjából fontos, akik ha akarnának sem kaphatnának oltást, például, akik immunhiányos állapotban szenvednek. 

A ScienceAlert oldalán találtunk egy illusztrációt, ami segít megértetni, miről is van szó. A piros vonalak a kórokozók terjedését jelölik, fekete pöttyök a fertőzött egyedeket jelölik, a kék azokat, akiket nem oltattak be, a sárgák pedig azokat, akiket igen. Jól látszik, hogy alacsony oltottsági aránynál a fertőzés mindenkire átterjed, közepes oltottságnál lassul a betegség terjedése, és főként oltatlanok vannak veszélyben, magas oltottságnál pedig már ők is nagyobb biztonságban vannak. 

How Herd Immunity Works

A fenti ábrát egy nyílt forráskódú porgrammal készítették, és ugyan nem valós adatokat láthatunk, ez csak egy szimuláció, de a modell megalkotásához felhasználták az Epidemiologic Reviews című folyóiratban megjelent tanulmányt a nyájimmunitásról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem szeret, nem szorong, nem tanul - így ismerheti fel a pszichopatát

Kuna-Várhelyi Gábor 2017. március 1., szerda 19:31

Ismerkedjenek meg Zoltánnal! Vagy említhetném példaként Gábort, aki az is lehet, hogy Zsolt, vagy talán Péter. Ők a közelmúlt híressé vált csalói, akik nők tucatjait csapták be, és csaltak ki tőlük milliós összegeket, házat, ékszert, kocsit. Ilyen eseteket olvasva mindig felmerül a kérdés: hogy csinálják? Ilyen ellenállhatatlanul vonzók lennének? Sármos külsejükkel, a férfiasságukkal képesek elvakítani az áldozataikat? Nos, a fenti urakról fellelhető profilképek alapján nem így tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itthon még mindig nagyon népszerű a mamahotel

Dívány 2017. március 1., szerda 16:54

A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A különköltözés életkori kitolódása nemzetközi jelenség, és általában a családalapítás közeledésével, 30 éves kor felett erősödik fel az igény a saját otthon iránt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: futócipőt 5777 forintért?

km , Lina 2017. március 1., szerda 12:46

Minden tavasszal megnő azok száma, akik elkezdenek futni, ami érthető, hiszen kikapcsol, lehet bárhol és bármikor végezni, ráadásul nem is kerül semmibe. Jobban mondva alig valamibe. Az egyik legnagyobb befektetés a cipő: ez az első dolog, amit egy kezdőnek is meg kell vennie, ha védené ízületeit, a póló és divatos nadrág már a következő szint.

Vannak persze olcsó megoldások, az outletekben például 10 ezer forintért lehet korábbi kollekciós, márkás darabokhoz jutni, de már nem csak ezek állnak a kezdő hobbifutók rendelkezésére. Ott van például a Decathlon, melynek legolcsóbb kezdő cipője 4 ezer forint és most a Lidl is beszállt a versenybe egy 5777 forintos futócipővel. Kipróbáltuk tehát az olcsóbb termékeket, teszteltünk két kifutó terméket, amelyek a Sport's Directben kaphatók, és kipróbáltunk két drága, új kollekciós adidas futócipőt is, hogy azoknak is tudjunk valamit ajánlani, akik nem félnek nagyobb összeget fektetni új hobbijukba. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a testrészeket csekkoljuk először egy másik nő testén

Böszörményi Edina 2017. március 1., szerda 07:39

Nőként egy másik nő csípőjén, derekán vagy mellein időzzük el a legtöbb időt. Pont úgy, mint a pasik. Persze nálunk más a motiváció: mi nem potenciális partnert keresünk, inkább felmérjük, mennyire lehet vonzó a másik a férfiak számára, mennyire tekinthető a riválisunknak. Legalábbis ez derült ki a Lincoln Egyetem friss kutatásból, amelyben megnézték, hogy azok a nők, akik elégedetlenek a saját testükkel, mennyivel foglalkoznak többet a saját és mások testének összehasonlításával. Köszi Research Digest!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hogy mit gondolnak az orvosok a hálapénzről?

pk 2017. február 28., kedd 17:24

A magyar egészségügy több sebből vérzik, és az egyik fontos kérdés, amit tisztába kellene tenni, az a hálapénz rendszere.  És egy új, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és a Szinapszis Kft. közös kutatásából kiderült, hogy ez nemcsak a betegek számára fontos, az orvosok 96%-a is hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni. Részletek a hajtás után!

A módszertan

2017 januárjában történt online adatfelvétel során 907 magyar orvos töltötte ki a 20 perces kérdőívet. A válaszadás önkéntes volt. Az orvosok oldaláról tapasztalt nagy érdeklődést jól mutatja, hogy a szokásosnál rövidebb idő alatt sikerült elérni a mintaszámot. Ez a nagyfokú érdeklődés bizonyítja azt, hogy az orvostársadalom jelentős részét ez a téma foglalkoztatja, és igen, a felmérésben a "hálapénzes területeken" dolgozó orvosok is részt vettek, lásd szülész-nőgyógyászok, kardiológusok és sebészek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak vagy a nők az okosabbak?

Böszörményi Edina 2017. február 28., kedd 16:01

Nem új keletű dolog, hogy a társadalmunk a kiemelkedő képességeket inkább a férfiakhoz köti, és persze rengeteg tanulmány és kutatás készül sztereotípiákról rengeteg, ezeket szedte össze az AsapSCIENCE az egyik videójukban

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elhízás okát a múltunkban érdemes keresni

Sákovics Diana 2017. február 28., kedd 12:25

Kövérek vagyunk. Rengeteget küzdünk a testsúlyunkkal, fogyókúrázunk, aztán visszaszedjük, amit leadtunk. Életmódot váltunk, kontrollt gyakorlunk az étkezés felett, kalóriákat számolunk. Aztán nem értjük, miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek, miért engedünk a falásrohamoknak, ha oda akarunk figyelni arra, mit eszünk. Eközben a fogyókúraipar virágzik, mindenki vékony és csinos akar lenni, szégyelljük nem tökéletes testünket. De vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében? Mit tudunk a túlfogyasztás pszichológiájáról?

Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem dr. Forgács Attila gasztropszichológussal, pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadójával, az ELTE Pszichológia Kar tanárával ,a Corvinus Egyetem Pszichológiai Központjának vezetőjével. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Befolyásolja az iskolai teljesítményt az, ahogy a gyerek jegyzetel

Böszörményi Edina 2017. február 28., kedd 07:17

Szinte általánossá vált, hogy az egyetemisták és a főiskolások  nem a hagyományos toll-papír kombinációval jegyzik le a tananyagot, hanem inkább laptoppal dolgoznak. A Princeton Egyetem kutatói szerint azonban ez nem hatékony: a pszichológiai vizsgálatukból kiderült, hogy a kézzel írt szöveg jobban megmarad a memóriában, mint a számítógépbe bevitt anyag. - írja a PsyBlog.

shutterstock 138302192
Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes sportgatyát venni, vagy jó lesz a leggings is?

km 2017. február 27., hétfő 15:38

Amikor elkezdtem rendszeresen mozogni, még nem volt valami nagy a választék edzőruhákból, úgyhogy sok más emberrel egyetemben én is leggingsben vagy tréningnadrágban mentem gyúrni, ami se nem praktikus, se nem szép. Aztán beruháztam egy tizenpárezres Nike nadrágra, ami drágának számított. Viszont az utóbbi években sok márka rukkolt elő megfizethető, jó minőségű edzőruhákkal, úgyhogy már semmi nem indokolja, hogy átlátszó pamutleggingsben pucsítsanak a vendégek aerobikórán. Ha még azok közé tartozik, aki nem szerzett be egy megbízható és tartós nadrágot edzéshez, futáshoz, nézze meg, miket ajánlunk a hajtás után, ár szerint növekvő sorrendben: van itt futónadrág télre, nyárra és fitnesznadrág is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy nőnek a család, és ne a karrier legyen az első

Csonka Balázs 2017. február 27., hétfő 11:30

Egyetért? Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudjuk, mit gondol a nők helyéről a világban.

Mindenkinek ugyanannyi az esélye Oscart nyerni? Francokat.

Szalay Ágnes 2017. február 26., vasárnap 10:02

Ezt nem fogja elhinni: akkor van a legnagyobb esélye Oscar-díjat nyerni, ha ön amerikai színész, és olyan filmben szerepel, ami amerikai kultúrkörben játszódik. Ki gondolta volna? Néha azért nem árt a nyilvánvaló ügyeknek is kicsit utánajárni, hogy vajon tényleg így vannak-e.

Dr Niklas K. Steffens és kutatótársai a Queenslandi egyetemen alaposan megvizsgálták a kérdést. Mert egy dolog az, hogy sokaknak van sejtésük arról, hogy ki a legesélyesebb idén az Oscarra, fogadóirodák tömegei kalkulálnak oddszokkal, filmkritikusok elmélkednek arról, hogy melyek az Oscar-gyanús filmek, mégis érdekes lehet az, hogy mit mutatnak a tendenciák.

Ebben a kutatásban nem esztétikai, társadalmi és ízlésbeli szempontokat vettek figyelembe, csupán azt nézték meg, hogy a kreatív teljesítmény megítélését befolyásolja-e, hogy milyen társadalmi csoporthoz, vagyis országhoz tartozik valaki. Az elmúlt majdnem ötven év amerikai Oscar-díj és a brit BAFTA-díj jelöltjeit és nyerteseit elemezték.

GettyImages-512957598
Fotó: Christopher Polk / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Könnyen kideríthető, mi okozza a merevedési zavart

Dívány 2017. február 25., szombat 17:49

A férfiak egyik legnagyobb félelme, hogy képtelenek lesznek teljesíteni az ágyban, és félelmük nem teljesen alaptalan, hiszen a kutatások szerint 60-90 százalékuk került már olyan helyzetbe életében, amikor nem jött létre merevedés, vagy nem tudta azt megfelelő ideig fenntartani. És hiába olyan fontos kérdés ez számukra, sokszor nincsenek is tisztában a kiváltó okokkal - áll a LifeNetwork sajtóközleményében, ami a férfiak nemi szervére leselkedő veszélyeket sorolja fel. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A D-vitamin fontos, de ne vigye túlzásba!

pk 2017. február 25., szombat 11:52

Bár kora tavaszra már a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra. Vannak viszont, akik túlzásba viszik, aminek szintén lehetnek káros hatásai - derült az Első 1000 Nap Program és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság közös sajtótájékoztatóján, amin a harmadik D-vitamin konszenzusról is szó volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerű hazugság vagy érzelmi manipuláció?

Csonka Balázs 2017. február 24., péntek 19:30

Ne viccelj, nem mondott neked senki ilyet. Túl érzékeny vagy. Túlreagálod a dolgokat. Ha valakitől rendszeresen hallja ezeket, vagy ezekhez hasonlókat, lehetséges, hogy ön is ennek a  nárcisztikusok és a pszichopaták által gyakran használt manipulációnak az áldozata.

A gaslighting az érzelmi bántalmazás és manipuláció egy olyan formája, amikor az áldozat saját magáról alkotott képe, saját magába vetett hite, saját emlékezetének a megbízhatósága kerül ostrom alá. A bántalmazó (gaslighter) nem ritkán saját maga hozza létre azokat a helyzeteket, amelyeket később áldozata ellen fordíthat. Tesz egy sértő megjegyzést, megígér vagy tesz valamit, amit utána az áldozat előtt nem ritkán nyilvánosan is – egyszerűen letagad, vagy más módon érvénytelenít.

shutterstock 529004749

A cél minden esetben az, hogy az áldozat saját megélésében megrendülve, saját emlékezetében kételkedve végül a bántalmazó fél valóságát fogadja el sajátjának, s a másik így kerüljön hatalmi helyzetbe. A módszer pedig az áldozat valóságérzékelésének érvénytelenítése, érzései jogosságának tagadása, a múlt meghamisítása. Az áldozat végül teljesen elveszítheti hitét abban, hogy a megélései valóságosak, emlékei ténylegesen megtörtént események nyomai, érzéseinek létjogosultsága van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Ez nemcsak az áldozat ügye, hanem mindannyiunké"

Farkas Edina Lina 2017. február 24., péntek 15:31

Hamarosan lezárulhat a "lúgos orvosként" elhíresült B. Krisztián ügye. Másodfokon november 24-én kezdték el tárgyalni a budai orvos ügyét, és az akkori tárgyalás a vád számára kedvezően zárult. Ma a vádhatóság azt bizonyíthatta, hogy Renner Erika életveszélyben volt, és nem B. Krisztiánon múlt, hogy túlélte a támadást. Emlékeztetőül: ő volt az a férfi, aki Renner Erikát 2013 márciusában a saját otthonában megtámadta, elkábította, levetkőztette, megkötözte kezét-lábát, maró lúggal leöntötte a nemi szervét és az egész altestét, majd magára hagyta. Első fokon négy évet kapott az orvos, és akár öt év múlva újra praktizálhatna, ha Renner és ügyvédje nem ragaszkodik a súlyosabb ítélethez.

Az évtized egyik legbrutálisabb bűncselekménye körül egyébként évek óta nagy a sajtóvisszhang, és rég nem látott összefogás tapasztalható a civilek részéről is: a tárgyalásokon rendre tömegesen jelennek meg a Renner Erikával szolidaritást vállalók, és az igazságos büntetés végrehajtásért demonstrálók. Múlthéten a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal alapítója, Mérő Vera tett közzé egy felhívást a Facebookon, arra kérve a támogatókat, hogy jelenjenek meg a tárgyaláson és fejezzék ki, hogy ragaszkodnak a törvény előtti egyenlőséghez, a bűnnel azonos súlyú büntetéshez. Mi is ott jártunk a helyszínen, és arról kérdeztük a jelenlévő civileket, miért tartják fontosnak, hogy aktívan fejezzék ki támogatásukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 kérdés, amivel eldöntheti, hogy segít-e a futás a fogyásban

Dívány 2017. február 24., péntek 07:13

Arról már írtunk, milyen kérdésekkel dönthetjük el, hogy melyik a megfelelő étrend számunkra, illetve hogy az adott edzés mennyire segít a fogyásban. A Women's Health most pedig annak járt utána egy szakértő segítségével, hogyan deríthetjük ki, hogy a futás segít-e a célunk elérésében. "A legtöbben, akik fogyni akarnak a futást választják kardiózáshoz, de sokaknak mégsem megy a fogyás, mert nem a megfelelő módon edzenek" - nyilatkozta Phil Giackette futóedző, a New York-i Professional Athletic Performance Center aligazgatója.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a szorongás kisház lenne, beköltözne?

Sákovics Diana 2017. február 23., csütörtök 18:54

Autizmus, demencia, depresszió, paranoia, szorongás. Mind hallottunk már ezekről az állapotokról, de vajon milyen érzés lehet ezekkel együtt élni? Erre a kérdésre nehéz szavakkal válaszolni, képekkel viszont annál könnyebb. Federico Babina pedig éppen ezt tette.

Az olasz grafikus ARCHIATRIC című sorozatában a kreativitás és a pszichopatológia kapcsolatát ábrázolja, méghozzá különböző építészeti formákon keresztül. Az eredmény ütős lett, nemcsak képen, az animáción is.  

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak a fokhagymától lesz büdös a lehelete

Dina 2017. február 23., csütörtök 16:15

A szájszag nemcsak a mindennapjainkat keserítheti meg, de kellemetlen lehelet betegségeket is jelezhet, sőt ezek között vannak olyanok is, amik jó, ha időben kiderülnek. A BritLab Youtube-csatornáján futottunk bele abba a videóba, amiből megtudhatjuk, milyen okai lehetnek még a rossz leheletnek. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés