Pénz helyett mozgásba kerül egy ebéd: kéne?

A St Martin’s Courtyardban nyílt meg minap a világ első olyan kávézója, ahol mozgással kell fizetni az elfogyasztott dolgokért. A cél, hogy az irodai dolgozók kcisit többet mozogjanak és így jobb legyen az életük. A pop-up (azaz ideiglenes) kávézó neve is találó, "Run for Your Bun", azaz kábé fuss a bucidért – írja a Theresident.co.uk.

shutterstock 321386993

A kávézót a David Lloyd Leisure Group üzemelteti, tehát nyilván sokkal több köze van az edzéshez, mint a vendéglátáshoz és az egész inkább egy ügyes marketinghúzás, mint bármi más. A lényeg: kapsz egy ingyen ebédet, ha edzel 6 percet – legalább addig se az asztalnál ül a delikvens az irodában, mint egyébként napja 90 százalékában. A kávézóban edzők segítenek a 6 percnyi torna letudásában és utána elvitelre lehet ételt választani.

 A gyors edzésnek neve is van, "HIIT", azaz "high-intensity interval training", magyarul magas intenzitású interval edzés és van benne evezés, spinning, futás, felülések, guggolás. Nem az a kezdeményezés lényege, hogy a vendégek "lemozogják" az ebédet, hanem sokkal inkább az, hogy kicsit beleszagoljanak a mozgás örömébe.

Kipróbálná, ha az ön irodája előtt táborozna egy edzőterem hasonló reklámkampánnyal? 

Hogy tetszik az ötlet?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek