#ÉLETEM

Így étkezzen, ha sikeres akar lenni!

2017. január 3., kedd 13:25

A 39 éves Tim Ferris Tools of Titans című könyvéhez 200 sikeres embert kérdezett meg arról, hogyan jutottak fel a csúcsra, és a többség azt válaszolta, étkezési szokásaik bizony fontos szerepet játszottak abban, hogy ilyen jól megy a soruk. 

shutterstock 532515769

Néhány tanácsot könnyű követni, mások esetében mindenféle különleges élelmiszer után kell vadászni, de ha ez a siker, pénz és csillogás gazdagság titka, akkor nem érdemes túl sokat gondolkodni!

Nem kell a változatosság!

Seth Godin népszerű blogger és író minden nap ugyanazt reggelizni, amit azzal magyaráz, hogy nem kell azon gondolkodnia, mit is egyen, és ezzel is időt spórol. És mi a reggeli menü? Smoothie fagyasztott banánból, egy kis kenderpor (igen, ez legális, és nem tartalmaz THC-t), mandulatej és dió - írja a Thrillist

Ez a recept nem annyira szimpatikus? A Tools of Titans szerzőjének van még egy javaslata, a kecsketej savó, ami bár bizarrul hangzik, de működhet. Ezt adja hozzá a reggeli turmixhoz, vagy smoothie-hoz, és élvezze az életet. "Charles Poliquin, erőnléti edző ajánlotta nekem, aki 20 sportág olimpikonjával dolgozik együtt" - indokolta Tim Ferris, hogy, miért is jó a kecsketej savó, mi pedig higgyük el neki. 

Tim Ferris
Tim Ferris
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Plusz energiára van szüksége?

Ferris, aki persze maga is sikeres vállalkozó, azt állítja, sokkal hatékonyabb azóta, hogy a koffeint szinte teljesen kiiktatta az életéből. Nyugalom, ő sem gondolja, hogy a kávé az ördögtől való dolog, csak legyen mértékletes, és azt  tanácsolja mindenkinek, hogy ha több mint négy csésze kávét fogyaszt egy nap, hogy inkább igyon a zöld- vagy matcha teát helyette, az is megfelelő, sőt egészségesebb is.

Ő mondjuk az ún. Titán teára esküszik, amit magának kever mégpedig a következő hozzávalókból: pu'erh tea, zöld tea, kókuszolaj, MCT olaj (amely közepes láncú triglicerideket tartalmaz), illetve gyömbér és kurkuma keveréke. Szerinte ez igazi állítólag "rakéta-üzemanyag"  az agynak, bár olyan szaga van, mint egy ázott lónak.

Hozzátette, az ún. exogén ketonok is hasznosak lehetnek, főleg, ha mellőzni akarjuk a koffeint. A szív és az agy egyaránt kedveli a ketonokat, mint alternatív tápanyag forrást, így nem kell literszám dönteni magunkba dönteni a kávét, ha egy kis plusz energiára van szükségünk.

Persze a milliomosoknak is szüksége van alvásra, akárcsak a pór népnek, és az álmatlanság számukra sem ismeretlen probléma. Ferris azt javasolja, hogy hallgassunk Seth Robertsre, a  Berkeley Egyetem munkatársára. Ő az álmatlanságban szenvedőknek két evőkanál almaecetet ajánl mézzel és forró vízzel keverve. Ez állítólag több ezer ember esetében bevált.

Egy kis böjt senkinek sem árt? 

Ferris egyúttal tolmácsolta dr. Dominic D'Agostino, a Dél-Floridai Egyetem oktatójának javaslatát is, miszerint havonta érdemes három napos böjtöt tartani, negyedévente pedig egy kicsivel hosszabb, 5-7 napos kúrát. Persze nem kell ész nélkül követni ezt a tanácsot sem, böjtölés előtt azért kérje ki orvosa véleményét, az sosem árthat. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta