#ÉLETEM

Nem az agyban, hanem a hasban kezdődik a Parkinson-kór

2016. december 22., csütörtök 18:41 |

Az agyi idegsejteket pusztító Parkinson-kórról viszonylag keveset tudunk, ezért nagy erőkkel kutatják a betegséget a világ tudósai, hogy minél több információ legyen róla, ami segítheti a feltárását. megelőzősét, kezelését. Úgy tűnik, most egy kicsinek tűnő, de fontos lépcsőfokhoz értek a Parkinson-kutatások - írja a HVG. Sikerült ugyanis bebizonyítani, hogy a kór hátterében álló idegpusztulás nem az agyban, hanem a gyomorban vagy a vastagbélben kezdődik.

shutterstock 135434942

Egyelőre nem találtak olyan baktériumot vagy vírust, amit felelőssé lehetne tenni a betegségért, de a mostani felfedezésből tudható, hogy a parkinsonosoknak más összetételű a bél-mikrobiomjuk, mint azoknak, akiket nem érint ez a betegség. Ebből kiindulva kutatók azzal kísérleteznek, hogy esetleg antibiotikumokkal vagy széklettranszplantációval kezeljék a betegséget, és természetesen minél korábbi szakaszban elvégezhető szűrőmódszerek kidolgozása is terítéken van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta