#ÉLETEM

A nők elvárják, hogy egy pasinak legyen pénze

2016. szeptember 27., kedd 17:40 |

Az, hogy mitől lesz valaki számunkra valóban vonzó, hogy kivel lesz jó egy kapcsolat, és mi az, amit hiszünk, hogy kell egy kapcsolathoz két teljesen különböző dolog. A párválasztásunkat ugyanis számos olyan tényező befolyásolja, amiknek nem vagyunk tudatában, a családunktól kapott mintáktól kezdve a másik illatáig. Amikor azonban meg kell határoznunk, hogy mit akarunk a partnerünktől hajlamosak vagyunk külsőségekben és materiális jellemzőkben gondolkodni. Így volt ez ebben a több, mint 27 ezer 18 és 75 év közötti heteroszexuális embert vizsgáló amerikai tanulmányban is.

shutterstock 309411233

A Personality and Individual Differences nevű lapban az év elején megjelent kutatásban Melissa R. Fales és munkatársai arra keresték a választ, hogy vajon a megjelenés és a pénz mennyire fontos, mennyire elvárt egy párkapcsolatban. Az adatok elemzéséből kiderült, hogy ezekben a kérdésekben sem a jövedelem, sem a kor, sem az iskolázottság nem számított annyira, mint az, melyik nemhez tartozunk. 

“Régóta tudjuk, hogy a férfiaknak egy hosszú távú partnernél fontosabb a külső, míg a nőket jobban érdeklik az anyagi erőforrások.” - idézi a Psy Blog a dr David Frederick kutatót. - “Az eredményeink szerint bár a férfiak számára fontosabb, hogy partnerük jó megjelenésű és vékonyabb legyen, a nők és a férfiak számára egyformán számít, hogy olyan partnert válasszanak, akik nekik személy szerint bejön. Kiderült az is, hogy a gazdagabb férfiak és azok, akik magabiztosabbak megjelenésüket illetően fontosabbnak tartották, hogy partnerük jól nézzen ki.”

Az alábbi állítások közül melyik igaz önre a leginkább?

 • 325
  Nő vagyok, és fontos számomra, hogy a pasimnak sok pénze legyen.
 • 415
  Nő vagyok, és nem fontos számomra, hogy a pasimnak sok pénze legyen.
 • 1246
  Férfi vagyok, és fontos számomra, hogy a csajom jól nézzen ki.
 • 240
  Férfi vagyok, és nem fontos számomra, hogy a csajom jól nézzen ki.

A kutatás eredményei szerint a férfiak 92, a nők 84 százaléka értett egyet azzal, hogy elvárt és lényeges partnerük jó megjelenése. Nagyobb volt a nemi különbség a vékony test iránti elvárásokban: ez a férfiak 80, a nők 58 százalékánál jelent meg. A nők viszont a férfiaknál inkább (nő: 97%, férfi: 74%) elvárták a biztos jövedelmet, és az is inkább fontos volt számukra, hogy partnerük sok pénzt keressen (nő: 67%, férfi:47%)

shutterstock 282543275

A kutatás érdekes eredménye, hogy korral a pénzre és megjelenésre vonatkozó elvárásaink csökkennek. Talán azért, mert addigra már megértjük: nem ezektől lesz jó egy párkapcsolat. Azt pedig, hogy a szex hogyan lesz jó hosszú távon is, megtudhatják pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadásán dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológustól. Jegyeketitt tud venni.

Hogyan maradhat jó a szex banner 640x360lila

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta