#ÉLETEM

Illemszabályok maratonfutóknak

2015. október 2., péntek 15:32

Mindegy, hogy valaki csak most kóstolt bele a futásba vagy már régóta űzi, valószínűleg eljön az a pont, amikor elgondolkodik azon, vajon milyen lehet lefutni egy maratont. Nekünk sajnos még nincs benne tapasztalatunk, viszont belefutottunk (haha) egy infografikába a Run Rock 'n' Roll oldalán, ami tippeket ad, hogy mit hogyan (nem) kéne csinálni a táv lefutása előtt, közben és után. Tévhitek és okosságok a hajtás után!

Sokan tévesen gondolják úgy, hogy egy új cipővel csak jól járhatnak, pedig pont ellenkezőleg: mivel a lábbeli nincs bejáratva, feltörheti a lábát és lehet, hogy a fájdalomtól nem is tudja befejezni a versenyt. Ha mindenáron valami újat szeretne, vegyen inkább egy technikai felsőt, abból nem lehet baj.

Azt is megtudtuk, hogy a kidörzsölődött bőrrel nem érdemes keménykedni, mert ez nem azt jelenti, hogy milyen strapabíró, csupán azt, hogy nem ismeri sem a kidörzsölődésgátló zselét, sem a sebtapaszt.

Hasonlóképpen butaság az, ha teve módjára teletankolja magát vízzel a futás előtt. Annyit igyon csak, amennyi elég, ha pedig futás közben megszomjazik, úgyis helyeznek ki az út mellé poharakat. Viszont arra ügyeljen, hogy folyadékot kapjon fel az asztalról, ne valami mást, mondjuk vazelint. Ja, és rossz úton jár az a Run Rock 'n' Roll szerint, aki arra játszik, hogy majd a vizelési inger miatt gyorsabban fut.

Fotó: Suhaimi Abdullah / Europress / Getty

Attól, hogy a mezőny elejére áll, még nem fog gyorsabban futni, és mivel valószínűleg a gyorsak hamar elsodorják, érdemes azok közé állni, akik önnel közel azonos tempóban futnak.

Reméljük nem sokaknak jutott eddig eszébe, hogy a hátán viselje a sorszámot, emiatt ugyanis a célfotón nehézkesebb lesz az azonosítás, ami nem túl örömteli akkor, ha mondjuk a lefutott idővel kapcsolatban valami félreértés adódik. 

Ha nem a mellére ragasztandó sorszámába építik bele, akkor érdemes az időmérő chipet a cipőjére ragasztani, ilyenkor ugyanis pontosabban mér.

Fontos, hogy ne bízzon abban, hogy sikerült memorizálnia az útvonalat és mindenki más hülye, aki rossz irányba fut: valószínűleg ők tudják jobban, és hacsak nem sikerül az élre verekednie magát, kövesse őket vagy a kordonokat.

A győzelemi szelfit hagyja a szalagon túlra (és csak akkor, ha arrébb ment, és nem tartóztatja fel az ön mögött érkezőket), mert értékes időt veszíthet vele. Apropó cél: ne felejtsen el mosolyogni, hacsak nem akar úgy kinézni a fotón, mint egy zombi!

Fotó: www.runrucknroll.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta