#ÉLETEM

Nem kell szakítania a csokival, ha fogyózik!

2015. június 14., vasárnap 11:48

A Daily Mail cikke nagy lelkesedéssel töltött el minket, ugyanis azt állítják, a fogyókúra alatt sem kell teljesen lemondani a csokoládéról és egyéb szénhidrátokról, mert bűnözés nélkül nem lehet sikeres a diéta. Persze ezt már eddig is tudtuk, de jó, ha az ilyesmit többször, többen is bebizonyítják. 

A Pennsylvania-i Egyetem táplálkozási zavarokkal foglalkozó centruma szerint azok az emberek, akik valamilyen divatos diétával fogynak le, 65 százalékban 3 éven belül visszajutnak kiinduló súlyukhoz. Ehhez képest, egy brit tanulmány szerint a Nutracheck nevű kalóriaszámláló program használói közül 86 százaléknak sikerült úgy lefogynia, hogy közben csokoládét, rágcsálnivalót és egyéb elvileg tiltólistás dolgokat fogyasztottak. A fogyókúrázók 85 százaléka azt állította, hogy hetente egyszer legalább fogyasztott csokoládét, minden harmadik ember pedig a legtöbb napon fogyasztott.

shutterstock 115037254

Emma Brown dietetikus megerősítette, azok akik a teljes megvonás helyett egy keveset esznek nem kívánatos ételcsoportokból is, nemcsak, hogy fogyni fognak, hanem tovább is képesek megtartani a súlyukat. "Majdnem minden divatos diétához tartozik egy tiltólista azokkal az ételekkel, amelyeket mindenképpen kerülni kell" - tette hozzá.  A szakember szerint nyugodtan lehet például sajtot és bort is fogyasztani, csak bele kell számolni a napi kalóriamennyiségbe, és sem szabad "jó" és "rossz" élelmiszerekre sem osztani, amit elfogyasztunk: csak az a fontos, hogy mennyit eszünk és milyen gyakran.

Hozzátette, akik megtagadják bizonyos élelmiszerek fogyasztását, összekapcsolják pszichésen a fogyókúrát az éhezéssel, lemondással és negatív érzésekkel. Ehhez képest, ha nem mond le teljesen bizonyos kívánatos élelmiszerekről, akkor nem rögzül ez a káros gondolkodásmód. A rossz hír tehát, hogy csokoládét zabálva továbbra sem lehet lefogyni, a jó viszont, hogy ésszel fogyasztva valóban segíthet a fogyás eredményének hosszú távú megtartásában.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta