#ÉLETEM

Megvan, mitől lesz önből jobb munkaerő

2015. január 14., szerda 20:10

Ahhoz, hogy valaki keményen dolgozzon, nyilván rengeteg dologra szükség van: kell hozzá elhivatottság, a munka szeretete, kellenek célok, bizonyítási vágy. Ha ez mind megvan, az persze szuper, de úgy tűnik, egy igazán jó munkaerőnek nem ezek a legfőbb jellemzői.  

Egy pszichológiai kutatás szerint legalábbis azok hajtanak a legkeményebben, akik hajlamosak mindent magukra venni, akik hajlamosak arra, hogy bűntudatot érezzenek. Ezek az emberek - ha nem is tudatosan - de igyekeznek kerülni minden olyan helyzetet, amiben hibát követhetnek el, így igyekeznek kihozni magukból a legjobbat. 

A Journal of Personality and Social Psychology nevű szaklapban megjelent kutatás során a pszichológusok 5 különböző vizsgálatot végeztek el, hogy kiderüljön, milyen hatással van a bűntudat a munkahelyi teljesítményre.Az eredmények szerint pedig a bűntudatra hajlamos emberek nemcsak keményen dolgoznak, de etikusak, az átlagnál ritkább használnak ki másokat a saját boldogulásuk érdekében, hatékonyabb vezetők és csapatban is jobban dolgoznak. Ők tehát minden szinten remek munkaerők. Gond csak akkor van velük, ha önmaguknál kompetensebb emberrel kell együtt dolgozniuk, ilyenkor ugyanis félnek, hogy csalódást okoznak.

Heló új, fura teszt az állásinterjún!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta