#ÉLETEM

Így szexeljen, ha fáj a háta

2014. november 4., kedd 20:14

Amikor a hátfájás már a mindennapi tevékenységekben is képes problémát jelenteni, akár a szexuális életre is erősen rányomhatja a bélyegét. Szerencsére egy kanadai egyetem hiánypótló kutatással kiderítette, hogyan fájhat legkevésbé a háta ilyenkor.

Natalie Sidorkewicz, a kanadai Waterloo Egyetemen készült tanulmány vezetője rámutatott arra, hogy az orvosok nem a legmegfelelőbb pózt javasolták eddig a hátfájással küzdő betegeknek. Az elterjedt vélekedés szerint ugyanis a kanál, vagy kis kifli-nagy kifli póz a legideálisabb.

Csakhogy

Tíz pár bevonásával a tudósok megvizsgálták többek között az előbb említett pózt is. Az infravörös és elektromágneses digitális mozgásrögzítés technikáját alkalmazva figyelték a szeretkezők gerincét érő terheléseket. Ebből pedig kiderült, hogy a kanál póz messze nem a legjobb választás.

A gerinc ugyanis ilyenkor erős behatásoknak van kitéve, a fájdalom pedig így fokozódhat. Szerencsére találtak olyan pózt is, amiben a kellemetlenség minimálisra csökkenthető, méghozzá egyből kettőt is - írja a dailymail.co.uk. A választás attól függ, hogy milyen típusú hátfájással küzd.

Ha a probléma előrehajlás vagy ülés hatására fokozódik, és akkor enyhül, ha mereven kihúzza magát vagy mozog, valószínűleg a porckoronggal vannak problémák. Első lépésként keressen fel egy ortopéd orvost vagy gerincspecialistát, de a szexről addig sem kell lemondania. Ilyen esetekben a kutatók a leginkább a kutyapózt javasolják. De ezt sem akárhogyan, mert a klasszikus könyöklős pozíció helyett inkább a tenyerén kell támaszkodnia, hogy minél inkább csökkentse a gerincét ért erőhatásokat. Ez a póz a hasonló problémával küzdő férfiaknak is ideális, annyi kiegészítéssel, hogy az erőteljes lökések helyett inkább a csípőmozgásokra helyezzék a hangsúlyt.

Az a fajta hátfájás azonban, mely épp a gerinc nyújtásával és ívelt helyzetével fokozódik, csak romlana a kutyapózzal. Ebben az esetben a kutatók a misszionárius pózt javasolják, amit kiegészíthet azzal is, ha a csípőjét egy párnával alátámasztja. A férfiak esetében az ilyen típusú hátfájáshoz is a kutyapóz az ideális, hiszen itt a terhelés a lábakon van. Még egyszerűbbé tehető a helyzet, ha a férfi ilyenkor nem térdel, hanem áll, hiszen így a mozgást akár csak combból is végezheti, teljesen tehermentesítve a gerincét.

Természetesen a kutatás vezetője hangsúlyozza, hogy ezek a pózok csak javaslatok: ahány ember, annyiféle fájdalom, így elképzelhető, hogy önnek mégsem ezek lesznek a legideálisabbak. Óvatosan próbálkozzon, sorra véve a különböző pózokat, hisz magától is érezni fogja, melyik az, ami önnek a leginkább megfelel. 

A hátfájás a leggyakoribb problémák egyike, így a szexpózok próbálgatása mellett/előtt mindenképpen érdemes időt szánni arra is, hogy kiderítse, valójában mi is állhat a hátterében. Kizárólag egy-kétféle pózban szeretkezni is unalmassá válhat idővel, szóval elsősorban a hátfájás megszüntetése legyen a prioritás, hisz azután már akár az egész kámaszútrát végigpróbálhatják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta