#ÉLETEM

Már a magyaroknak sem veszélytelen, ha Facebookon posztolgatnak

2013. november 11., hétfő 20:12

Egy új felmérésből kiderült, hogy miközben egyes fejlett országokban a Facebook egyre cikibbnek számít a fiatalok között, addig a magyarok változatlanul szívesen szöszmötölnek vele. Ami sokkal érdekesebb, hogy magyarok is beleszaladtak már olyan helyzetbe, hogy a facebookos jelenlétük miatt származott valami káruk a munkahelyükön, hiszen 5 százalékuk vallott erről. Hogy pontosan milyen gondokat okozott a felelőtlen lájkolgatás és posztolgatás, azt sajnos nem derült ki. Annak ellenére viszont, hogy valószínűleg majdnem minden irodai dolgozónak van legalább egy olyan szerencsétlen ismerőse, akinek a munkahelyén letiltottak szinte mindent, a kutatás szerint csak a munkahelyek 8 százaléka korlátozta eddig a Facebook-használatot.

Az ArvaliCom kutatásában 503 főt kérdeztek meg, a válaszadók 64 százaléka nő volt, 36 százalékuk férfi, a korosztályok pedig egyenletesen oszlottak meg, tehát nagyjából egyenlő számban akadtak idősek is és fiatalok is. Mint kiderült, a 4,7 millió regisztrált magyar 88 százaléka naponta, 55 százaléka pedig ezen belül többször is használja az oldalt, úgyhogy nem csoda, ha belefutnak egy-egy nem kívánt helyzetbe. A számuk ráadásul tovább is fog nőni, ugyanis a felhasználók 45 százalékkal többet jártak Facebookra. Arra is van persze válasz, hogy miért: a megkérdezettek 30 százaléka azért, mert szereti, 22 százalékuk életében fontos szerepet is játszik, 3,6 százalék pedig függőnek vallotta magát. 8 százalék viszont utálja.

kep

Arra is vonatkoztak kérdések, hogy miket szeretnek illetve miket utálnak a felhasználók. A babás képek idegesítik a legkevésbé az embereket, mindössze nyolc százalékot fárasztanak, és az állatok is csak minden tizedik embert zavarnak. Nincs ekkora szerencséje viszont az idézeteknek, amikből például Oravecz Nórának szinte egy egész márkát sikerült kiépítenie. A Facebook-használók 20 százalékát bosszantja ugyanis, ha felkerül egy ilyen a falára. Mondjuk, a kutatás tanulsága szerint a felhasználók hat százalékát már pusztán önmaga is idegesíti. Érdekes még, hogy a magyarok valamiért nem bánják a hirdetéseket (64 százalékot nem zavarja), és rengetegen (85 százalék) még rá is kattintanak időnként néhányra.

Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk pár dolgot, amivel könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatja magát munkahelyén, ha a Facebookon teszi közzé őket. Az egyik - és valószínűleg a legfontosabb - ezek közül, hogy soha ne fecsegjen a cége bizalmas ügyeiről, mert ezért bárhol lazán kicsapják. Szintén elég nehéz helyzetbe kerülhet, ha túl sokat magyaráz politikáról, vagy sokat hepciáskodik vallási vagy szexuális hovatartozással kapcsolatban. Az sem mindegy persze, hogy kiket/miket vesz fel ismerősnek, összefér-e a munkahely szellemével. A Díványnak nyilatkozó szakember szerint fontos, hogy az ember ne legyen például túlságosan kihívó se, azaz nem mindegy mondjuk az sem, hogy milyen képek kerülnek fel az oldalra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta