EGÉSZSÉG HÍREK

A kávé csökkenti a depresszió kockázatát

2011. október 1., szombat 14:45

Napi 2-3 csésze kávé fogyasztása mellett csökken a depresszió kialakulásának lehetősége – állapították meg az amerikai Harvard Egyetem kutatói.

Már csak ezért is igyál kávét

Egy másik új kutatás szerint a kávé egészséges is lehet: nemcsak feldob és elmulasztja a fejfájást, hanem csökkenti a kettes típusú diabétesz, a Parkinson-kór, a vastagbélrák és még a fogszuvasodás kialakulásának az esélyét is!

Érdekes, hogy a koffeinmentes kávé fogyasztása már nem járt ilyen előnnyel, ezért a kutatók azt gondolják, a hatás azon keresztül jön létre, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját.

Michael Lucas és kutatócsoportja az Archives of Internal Medicine című szakfolyóiratban ismertette tanulmányát, amelyben 50.000 amerikai ápolónő egészségi adatait elemezték, akiknek az átlagos életkora 63 év volt. Tíz éven át követték nyomon a nők egészségét, akiket kávéfogyasztási szokásaikról is megkérdeztek. Ez alatt a 10 év alatt mintegy 2600 nőnél jelentkezett depresszió. Az adatok elemzéséből kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik legfeljebb napi egy kávét ittak, 15 százalékkal nagyobb volt az esélye arra, hogy depresszió alakul ki náluk, mint azoknak, akik napi két-három koffeines kávét ittak. Húsz százalékkal csökkent a depresszió kockázata azoknál, akik napi négy kávét, 550 milligramm koffeint fogyasztottak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta