EGÉSZSÉG

Gyógyszerek, amelyek nélkül ne indulj el nyaralni

2011. július 15., péntek 16:07

Mindegy, hogy külföld vagy belföld a nyári vakáció célállomása, az utazótáskába erősen javasolt bepakolni néhány alapgyógyszert, egyrészt, hogy kéznél legyen, ha baj van, másrészt külföldön giga pénzeket lehet a gyógyszertárban hagyni, ha nincs nálunk a megfelelő elixír. Emlékeztetőül összeszedtük azokat a gyógyszereket, amiket nem érdemes otthon hagyni.

Hányást, émelygést, szédülést csillapító szerek – Az utazás egyik gyakori mellékhatása az émelygés, a hányinger, amit például a kocsi vagy az autóbusz rázkódása vált ki sokunknál, nem árt, ha kéznél van egy levél hányingert csökkentő pirula (pl. Dedalon) vagy olyan gyógynövénypirulák (pl. gyömbér, borsmenta), amik köztudottan hatékonyak émelygés ellen.

Sebfertőtlenítők, kötszerek – A sebek, vágások, horzsolások fertőtlenítésére jó ha van nálunk valamilyen sebfertőtlenítő szer (spray, jód, sebhintőpor), illetve a seb lefedéséhez géz vagy sebtapasz.

Fájdalom-és lázcsillapítók – Ha mást nem is, ezt mindenképp vigyünk magunkkal az útra, soha nem lehet tudni, hogy mikor tör ránk egy kiadós migrén, napszúrás vagy láz. (pl. Rubofen, Algopyrin)

Gyógyszerek allergiára – Szintén a gyakori panaszok között foglal helyet az allergia is, utazás esetén mindenesetre érdemes ellenszerrel felvértezve elindulni, a kálciumos pezsgőtabletta alap.

Emésztést segítő gyógyszerek – Elsősorban külföldön gyakori, hogy gyomrunk az idegen konyha fogásait nem úgy fogadja be, ahogy kellene, ilyenkor nem árt picit rásegíteni az emésztésre. (pl. Dr. Stomi, Rennie, articsókakapszula, gyömbérpirula).

Gyógyszerek hasmenés esetén – A külföldön jelentkező egyik leggyakoribb tünet a hasmenés, amit valamely baci, vírus számlájára írhatunk, szenvedni azonban nem érdemes, a vény nélkül is kapható szerek enyhítik a tünetet. (pl. Imodium, széntabletta), használatuk mellett azonban érdemes a bélflórát helyreállító oldatot is becsomagolni (pl. Normaflor).

Pirulák szorulás ellen – Persze nemcsak hasmenése lehet az embernek, sokan szenvednek attól, hogy idegen helyen egész egyszerűen nem működik a székletürítés. Aki napok óta szenved a problémától és se a gyümölcs, se a rostos étel, se a mozgás nem segít, érdemes beavatkozni – például növényi készítmény vagy végbélkúp segítségével.

Napozáshoz - Az alapgyógyszerek mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a napvédő és napozás utáni krémekről, a leégést csillapító készítményekről.

Szükséges gyógyszerek – Fontos körülmény, hogy azok, akik rendszeresen gyógyszert szednek, a célország magyarországi külképviseleténél érdeklődjenek, hogy rendszeresen szedett gyógyszerről kell-e igazolást kiállíttatniuk!

A szükséges oltásokról itt tájékozódhatsz!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta