CSALÁD RÖVIDHÍR

Csak a családjukban bíznak a magyarok

2010. április 7., szerda 09:05

A magyar lakosság 60%-a csak családja, rokonsága támogatására számít, ha baj van. A felnőtt lakosság 5%-ának egyáltalán nincs közeli barátja - derül ki a Béres Egészség Hungarikum Program reprezentatív kutatásából.

cikk-tious-rovid
A felmérésből kiderült, hogy a magyar lakosság családi körbe zárkózott, és társadalmunk jelenlegi állapotának megítélése ellentmondásos. A magyar felnőttek 59%-a szerint olyan társadalomban élünk, ahol az emberek csak magukkal törődnek. A válaszadók mindössze csak harmada (34%-a) számolt be olyan csoportról, közösségről (pl. valamilyen klub, sportegyesület vagy társaság), ahová rendszeresen eljár, vagy amelynek munkájában rendszeresen részt vesz. Életminőségünk és testi-lelki egészségünk fontos meghatározója, hogy vannak-e a környezetünkben olyan családtagok, barátok esetleg munkatársak, akikkel bizalmi kapcsolatban állunk, illetve nehéz élethelyzetekben mennyire támaszkodhatunk a körülöttünk élők segítségére. A kutatás eredményei alátámasztják, hogy a közösségi lét védi az egészséget: a magyarok többsége (57%-a) egyet értett azzal az állítással, hogy közösségben jobban megőrizhető az egészségünk.

A Béres Egészség Hungarikum Program meghirdeti 14-25 éves fiatal közösségeknek szóló Egészségőr pályázatát, melynek kidolgozásában és megvalósításában a fiataloknak egyaránt részt kell venniük. Az egészségmegőrző programnak a közösség szükségleteire kell épülnie.

A részletes pályázati kiírás már elérhető a www.beh.hu oldalon.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta