Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A Vajdaság egyik legnagyobb városába látogatunk.

Úti célunk Szerbia, a Vajdaság második legnépesebb városa. A mintegy 98 ezer főnek otthont adó település 10 kilométerre fekszik Magyarország déli határától, a vajdasági magyarok kulturális és politikai központjának számít. 

A települést a 14. század végén említik először írásban, területe a török hódítás előtt a Hunyadiak kezén volt. A törökök több mint százötven évig maradtak a városban, mialatt szinte teljesen eltűnt a magyar népesség. A Habsburgok kezdték újratelepíteni és felvirágoztatni a települést, amely Mária Terézia alatt kapott mezővárosi rangot. A trianoni békediktátummal elcsatolták Magyarországtól, 1941 és 1944 között visszakerült hozzánk. Itt született és a város közelében is hunyt el a 20. századi próza egyik jelentős, tragikus alakja, Kosztolányi Dezső unokatestvére. A város jellegzetes műemlékei a szecessziós városháza, illetve a Népszínház épülete, híresek Zsolnay-kerámiával fedett szökőkútjai is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ha nem volt elég, vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.