Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A Vajdaság egyik legnagyobb városába látogatunk.

Úti célunk Szerbia, a Vajdaság második legnépesebb városa. A mintegy 98 ezer főnek otthont adó település 10 kilométerre fekszik Magyarország déli határától, a vajdasági magyarok kulturális és politikai központjának számít. 

A települést a 14. század végén említik először írásban, területe a török hódítás előtt a Hunyadiak kezén volt. A törökök több mint százötven évig maradtak a városban, mialatt szinte teljesen eltűnt a magyar népesség. A Habsburgok kezdték újratelepíteni és felvirágoztatni a települést, amely Mária Terézia alatt kapott mezővárosi rangot. A trianoni békediktátummal elcsatolták Magyarországtól, 1941 és 1944 között visszakerült hozzánk. Itt született és a város közelében is hunyt el a 20. századi próza egyik jelentős, tragikus alakja, Kosztolányi Dezső unokatestvére. A város jellegzetes műemlékei a szecessziós városháza, illetve a Népszínház épülete, híresek Zsolnay-kerámiával fedett szökőkútjai is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ha nem volt elég, vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra