Városvadász: Kitalálod melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkban az Alföldre utazunk.

Hajdú-Bihar megye negyedik legnépesebb városában járunk, amely két jellegzetes alföldi táj, a Hortobágy és a Hajdúság határán fekszik. A város környéke már az ősidőktől fogva lakott volt, az Árpád-korban több kisebb helyiség alakult ki errefelé. A mai település elődjét a 14. század elején említik először írásban, napjainkban ismert nevét azonban csak a 15. században vette fel, amikor a Hunyadiak alatt virágzó mezőváros vált belőle. Később faluvá zsugorodott a település, amely a 18. században a Semsey család birtoka lett – klasszicista stílusban épült kastélyuk (mely a képen látható), ma múzeumként működik. A település 1989-től kapott ismét városi rangot, és napjainkban 17 ezer főnek ad otthont. Itt született a Ludas Matyi és a Körhinta fiatalon, tragikusan elhunyt főszereplője.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ha nem volt elég, vadász le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra