Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1183090942

Angliából átlépünk Franciaországba: mai kvízünkben Burgundiába utazunk.

Az egykori Burgundi Hercegség fővárosában, a világhírű burgundiai borvidék északi végpontján járunk, egy 156 ezer fős nagyvárosban, amely egyben a francia vasutak egyik legfontosabb csomópontja. A római időkben vár létesült a környéken, a barbárok támadásai azonban alaposan lerombolták a települést: csak a 11. századtól, az említett hercegség alapítása után kezdett újra felfejlődni a város. A városfalak lerombolása után (melyet egy tűzvész indokolt) a település terjeszkedni és fokozatosan fejlődni kezdett, különösen a 14. században, amikor Merész Fülöp lett Burgundia hercege, aki valódi kulturális központtá tette helyszínünket.

Később a Francia Királyság bekebelezte a várost, amely csak a 19. század közepén, a vasútnak köszönhetően lett újra jelentős regionális központ. Szintén ekkoriban keletkezett a város leghíresebb kulináris különlegessége, az itt feltalált híres mustárfajta. A főbb látnivalók között szerepel a 17. században kialakított, kör alakú városközpont, a Place de la Libération, Merész Károly egykori palotája, illetve a St-Bénigne katedrális, melynek legmagasabb tornya csaknem 100 méterre nyúlik, és az egykori karthauzi kolostor, a burgundiai hercegek temetkezőhelye.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra