Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1183090942

Angliából átlépünk Franciaországba: mai kvízünkben Burgundiába utazunk.

Az egykori Burgundi Hercegség fővárosában, a világhírű burgundiai borvidék északi végpontján járunk, egy 156 ezer fős nagyvárosban, amely egyben a francia vasutak egyik legfontosabb csomópontja. A római időkben vár létesült a környéken, a barbárok támadásai azonban alaposan lerombolták a települést: csak a 11. századtól, az említett hercegség alapítása után kezdett újra felfejlődni a város. A városfalak lerombolása után (melyet egy tűzvész indokolt) a település terjeszkedni és fokozatosan fejlődni kezdett, különösen a 14. században, amikor Merész Fülöp lett Burgundia hercege, aki valódi kulturális központtá tette helyszínünket.

Később a Francia Királyság bekebelezte a várost, amely csak a 19. század közepén, a vasútnak köszönhetően lett újra jelentős regionális központ. Szintén ekkoriban keletkezett a város leghíresebb kulináris különlegessége, az itt feltalált híres mustárfajta. A főbb látnivalók között szerepel a 17. században kialakított, kör alakú városközpont, a Place de la Libération, Merész Károly egykori palotája, illetve a St-Bénigne katedrális, melynek legmagasabb tornya csaknem 100 méterre nyúlik, és az egykori karthauzi kolostor, a burgundiai hercegek temetkezőhelye.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra