Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1014493510

Az angol Riviérára repülünk mai kvízünkben.

Anglia délnyugati részén járunk, Devon megyében: helyszínünk egy 65 ezer lakossal rendelkező tengerparti város, mely az angol Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelyének számít. Nem véletlen, hogy itt játszódik a sokak által a legjobb angol vígjátéksorozatnak tartott Waczak szálló is (bár nem itt forgatták). A környéken már a kőkorszakban éltek emberek, később római katonák állomáshelye volt, a mai település őse a 12. században jött létre, ekkor épült a város híres premontrei kolostora, melyben ma művészeti galéria is üzemel.

A hajózásnak és a turizmusnak hála a 19. századra várossá nőtt a korábban kis faluként ismert település. Az első világháború idején katonai kórház üzemelt a városban (itt ápolták a Gallipoli-félsziget ostromának túlélőit), a második világháborúban sokakat ide menekítettek a nagyvárosokból a bombázások elől, és itt rendezték az 1948-as londoni nyári olimpia úszószámait. A környék nevezetessége a Kent-barlang, melynek hihetetlen geológiai és régészeti gazdagsága évszázadok óta képes meglepni az ide látogatókat.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra