Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-971567362

Elhagyjuk a kontinenst és meg sem állunk az Egyesült Államokig.

Az USA déli részén, Arkansas állam fővárosában járunk, amely az Arkansas folyó déli partján helyezkedik el. A ma 202 ezer fős város területén az évszázadok során több indián törzs, köztük a cserokik hoztak létre településeket, mígnem Hernando de Soto spanyol konkvisztádor 1541-ben első európaiként meg nem érkezett a környékre. Később mégsem a spanyolok, hanem a franciák (élükön Jean-Baptiste Bénard de la Harpe felfedezővel) alapították a mai város ősét 1722-ben. Egy évszázaddal később ide, a későbbi állam földrajzi középpontjához közel található régióba helyezték át Arkansas territórium központját, 1831-ben pedig az akkor már virágzó település városi rangot kapott.

A város lakosságának több mint felét afroamerikaiak teszik ki, nem véletlen, hogy az 1950-es, ’60-as években a polgárjogi harcok több fontos, olykor erőszakos eseményének is településünk volt a helyszíne. 1957-ben a helyi fehér lakosság nem nézte jó szemmel, hogy a városi középiskolába felvettek kilenc fekete diákot, ezért erővel próbálták megakadályozni a tanulók bejutását az épületbe, válaszként Eisenhower elnök kivezényelte az arkansasi Nemzeti Gárdát. Napjainkban a város több fontos kulturális eseménynek is otthont ad, és itt található az Amerikai Taekwondo Szövetség, illetve a Clinton Alapítvány központja is (Bill Clinton elnöksége előtt hosszú évekig volt Arkansas kormányzója).

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra