Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-181922313

Ukrajnából egy éles kanyarral nyugat felé vesszük az irányt: a Rajna vidékére látogatunk, Németországba.

Egy 83 ezer fős városban járunk Rajna-Pfalz tartomány délkeleti részén, a Rajna nyugati partján – a kelták által Kr. e. 5000 körül alapított település Kölnnel és Trierrel vetekszik a Németország legrégebbi városa címért. Idővel a rómaiak hódították meg a környéket, majd a frankok kezére került – ekkortól, a 6. századtól illetik a várost mai elnevezésével. A Karolingok uralkodása alatt fontos katonai központ volt, nem messze a királyi udvartól. A Frank Birodalom felosztása után veszített jelentőségéből, a Száli-dinasztia uralkodása alatt azonban korábban nem látott virágkor köszöntött a városra.

A város több fontos történelmi eseménynek is helyszíne volt: 1076-ban IV. Henrik német király itt mondta ki VII. Gergely pápa trónfosztását, minek következtében a pápa kiátkozta az uralkodót az egyházból. 1122-ben végül itt kötötték meg a leghíresebb megállapodást a pápa és a német-római császár között, 1521-ben pedig itt védte meg Luther Márton 95 pontját V. Károly császár előtt a birodalmi gyűlésen. A település hamarosan a reformáció egyik központjává vált, nem csoda, hogy sokan Luther városaként emlegetik. A második világháború idején a város szinte teljesen elpusztult a bombázásokban, a szétdúlt belvárost modern stílusban építették újjá. A leghíresebb látnivalók közé tartozik a Szent Péter-dóm, a Víztorony és a Nibelung híd.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra