Krisztus, Buddha, Aphrodité: Te mennyire ismered a világ leghíresebb szobrait? Teszteld kvízünkkel tudásod!

GettyImages-526901803

A legkülönfélébb okokból és a legváltozatosabb módon állítunk szobrokat a világ minden pontján, hogy emléket állítsunk egy fontos személynek, vagy azért, hogy emlékeztessük magunkat egy eszmének, egy értéknek a fontosságára. Persze, vannak, akik saját hatalmuk, erejük demonstrálása céljából teszik mindezt. Te ismered a világ híres szobrait? Most tesztelheted ismereteidet!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, majd vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

0–4 pont: Szerencsére a szobrok nem mozdulnak el a helyükről, még pótolhatod a megismerésüket a helyszínen, de az interneten is érdemes rájuk keresni.

5–7 pont: Egész jó, vannak szobrok, amelyeket alaposabban megismertél, de a többiről is érdemes információkat és talán még személyes élményeket, tapasztalatokat is szerezni.

8–10 pont: Nagyon jó, képben vagy, hogy hol melyik szoborral találkozhatunk a világon, de még az apró részleteket is ismered velük kapcsolatban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra