Ez a 10 legdrágább étel a világon

GettyImages-1004301244
Olvasási idő kb. 2 perc

"Mondd meg, hogy mit eszel, s megmondom, ki vagy" - mondta Jean Anthelme Brillat-Savarin, 18. századi francia jogász és politikus, aki leginkább gasztronómusként írta be magát a történelem (szakács)könyvének lapjaira. Ezekből a drága ételekből vajon mire következtetett volna?

Ezt a híres mondást gondolhatta tovább Ludwig Feuerbach német filozófus, akitől a 19. században a híres másik mondás származik: "az vagy, amit megeszel". Nos, ha a két frázis közt kellene választani, engem inkább tartsanak egy jó japán steak miatt sznobnak, mint marhának

A világ legdrágább ételei

Annyi bizonyos, hogy a mai világ legdrágább ételei között furcsa különlegességek is helyet kapnak, amelyek ráadásul kis bolygónkteljesen különböző pontjairól származnak. A cibetmacska végtermékéből kinyert luwak kávébab például délkelet-ázsiai különlegesség. Ezt nem csak idő- és munkaigényes előállítása teszi drágává, de a fínnyás macska által gondosan, saját fogyasztásra kiválogatott prémium kávébabszemei is. Enyhén bizarrá és speciálissá pedig az emésztési folyamatok során elszenvedett módosulások teszik.

De a legdrágábbak között van a Japánból szigorúan limitált mennyiségben exportálható wagyumarha márványos húsa, Olaszországból pedig a fehér szarvasgomba, melynek kilója akár 1-1,5 millió forintot is érhet. Szintén egy szűk réteg eledele Kaszpi-tengerből az albínó beluga tokhal ikrája, az almas kaviár is, hogy csak néhányat emeljünk ki a világ legdrágább ételei közül. A teljes 10-es listát az alábbi videó mutatja be:

Pedig ráadásul jó részük nem arról híres, hogy ínycsiklandóan nézne ki: az ehető aranyat például megértem, ha valakinek csak a szeme kívánja.

A kaviárral egyébként érdemes vigyázni, mert a borsos árért az ember gyakran nem azt kapja, amit vár. Erről szakértő nyilatkozott ebben a cikkünkben.

A legjobb ómega-3-forrás, de nagyon nem mindegy, melyiket eszedA legjobb ómega-3-forrás, de nagyon nem mindegy, melyiket eszed

Szakértő segít, mit és mennyit fogyasszunk a szervezetnek szükséges ómega-3-bevitelhez.

Tovább olvasom

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek