Félreérthetetlen üzenetet küldött a zaklató producernek a Star Wars Leia hercegnője

GettyImages-607402204

Leia hercegnő nem csak a filmvásznon volt vagány: a Star Wars hősét alakító Carrie Fisher – aki október 21-én lett volna 65 éves – stílusos módon üzent a barátnőjét zaklató producernek.

A 2016 decemberében szívinfarktusban elhunyt Carrie Fisher hollywoodi sztárcsaládba született, édesapja, Eddie Fisher énekes, édesanyja a népszerű musicalszínésznő, Debbie Reynolds volt. Kétéves korában szülei elváltak, édesanyja később hozzáment egy cipőbolthálózat tulajdonosához – kezdetben úgy tűnt, a lány viszi tovább mostohaapja üzletét, idővel azonban inkább édesanyja hivatása, a színművészet felé fordult.

Személyesen adta át a különös ajándékot

A Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként húszévesen világsztárrá lett Fisher később olyan filmekben is megcsillogtathatta tehetségét, mint a Blues Brothers és a Woody Allen rendezte Hannah és nővérei, a magánéletben azonban súlyos gondokkal küzdött: saját bevallása szerint 13 éves korától használt drogokat, 24 évesen pedig bipoláris zavarral diagnosztizálták, ami elől a kábítószer- és gyógyszerfüggőségbe menekült, 1985-ben majdnem túladagolta magát, ezután beiratkozott egy harmincnapos elvonókúrára. Problémás éveiről Képeslapok a szakadékból címmel kvázi önéletrajzi regényt írt, melyet később meg is filmesítettek, majd dramaturgként és forgatókönyvíróként is dolgozott Hollywoodban.

A színésznő halála után egy évvel, a MeToo mozgalom születésekor osztott meg egy történetet Fisher közeli ismerőse, Heather Ross Emmy-díjas rendező, amely bizonyítja, hogy a törékeny alkatú, 155 centi magas „Leia hercegnő” nem csak a filmvásznon, a való életben is bátran szállt szembe nálánál nagyobb erőkkel. Ross 2000-ben, egy akkoriban tervben lévő projektje kapcsán ismerkedett meg egy megnevezni nem kívánt hollywoodi producerrel, aki a tárgyalások ideje alatt nem kívánt módon kezdett közeledni hozzá.

Egy alkalommal a férfi fuvart ajánlott Rossnak, majd egy óvatlan pillanatban rávetette magát a rendezőnőre, aki azonban sikeresen ellenállt, kitépte magát zaklatója karjaiból és kimenekült az autóból. A feldühödött producer megfenyegette a távozó rendezőt, hogy „soha a kib…tt életben nem fog több filmet csinálni ebben a városban”. Ross elmesélte a történetet barátnőjének, aki néhány héttel később félreérthetetlen üzenetet küldött a zaklató producernek.

Fisher vásárolt egy marhanyelvet a sztárok körében népszerű Jerry’s Famous delikátüzletben, egy üzenet társaságában betette egy elegáns Tiffany’s ajándékdobozba, majd ellátogatott a Sony stúdió telephelyére, hogy személyesen adja át az illetőnek az apró „meglepetést”. Az üzenetben az állt: „Ha még egyszer hozzáérsz Heatherhöz, vagy bármely más nőhöz, a te egyik testrészedet fogom betenni egy ennél sokkal kisebb dobozba.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek