Iggy Pop meztelen teste műtárgy lett

Iggy Popról szóló vándorkiállítás készül, de mivel róla van szó, van egy kis csavar az egészben. A kiállítás képein ő lesz látható, meztelenül. Ehhez február 21-én állt, illetve - a képek tanúsága szerint - feküdt modellt a New York-i Művészeti Akadémián. 21, 19-80 év közötti művész készített róla rajzot egy elég rendhagyó óra keretében. 

Február 21-én Iggy Pop bevonult az osztályterembe, levetkőzött és befeküdt egy pózba, a Brooklyn Múzeum szervezésében. Az ötlet egyébként Jeremy Deller angol művész agyából pattant ki  és a rajzok egy 2016 őszi kiállítás részei lesznek, ami az Iggy Pop Life Class, vagyis Iggy Pop életleckék címet fogja viselni és a brooklyni kiállítás után több helyen is látható lesz majd. A kiállítás az emberi létet vizsgálja majd a művészeti képzésen és a művészettörténelmen alapulva. "Számomra teljesen egyértelmű, hogy Iggy Pop legyen a tárgya, hiszen az ő teste a legjobb közös pont arra, hogy egyszerre értsük meg a rockzenét és az amerikai kultúrát. A teste rengeteget látott már, ezért meg kell örökíteni" - mondta Deller, a kiállítás megálmodója. 

Twenty-one artists, from all walks of life, gathered at the New York Academy of Art on Sunday, Feb 21 for a special life...

Közzétette: Brooklyn Museum – 2016. február 29.

Iggy Popnak hamarosan új albuma jelenik meg, amelyen a Queens Of The Stone Age, illetve az Eagles Of Death Metalból ismert Josh Homme-mal közös duettek szerepelnek majd. A Pop Post Depression című lemezről Iggy Pop azt mondta, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó lemeze. "Hogy egy igazi új lemezt csinálj, abba igazán mindent bele kell adni, de az energiáim korlátozottak" - mondta Pop, akit azért idén még lehet látni színpadon, és turnéjára európai dátumokat is kihirdettek, de sajnos utazni kell, ha látni akarja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra