Nemcsak tököktől világlik a budapesti éjszaka

Október 31. Csütörtök

Na, megint előkerültek a tökök, nemcsak a csütörtökök, amikor megmondjuk, kinek hova kell mennie, ha jól akarja érzezni magát, hanem a halloweeni tökök is, lehet velük vonulni a Vörösmarthy téren, ha van szándék. Aki ennél komolyabban veszi magát, az lenézhet a Müszibe, a Haláli napok elnevezésű rendezvényre, már csak azért is, mert ma héttől szuper trashfilmeket adnak a Retek filmklubban.

November 1. Péntek

Idén sokat emlegettük már Weöres Sándort, nem véletlenül. A költő, író centenáriumának alkalmából a Memento Mori Egyesület bemutat három zenekart az A38-on, akik "felelevenítik, feldolgozzák, továbbviszik az íróóriás és bölcs szellemiségét." Fellép az Entrópia Architektúra, az Újhold és a Scivias.

November 2. Szombat

A Fonó Budai Zeneházban ma este Vukán Györgyre emlékezik a Balázs Elemér trió. Vukán György, Balázs Elemér és Berkes Balázs hosszú közös zenélés után idán márciusban játszhattak utoljára együtt a Fonóban, a mostani koncerttel a a 72 éves korában elhunyt zongoraművész-zeneszerzőt idézik meg.

November 3. Vasárnap

November elején lesz 10 éves a legnépszerűbb hazai improvizációs színház, a Momentán Társulat, ennek tagjai ebből az alkalomból mától tíz napon át (november 3-12.) folyamatos színházi jelenléttel, impró-előadásokkal, elő- és utó-programokkal várják az érdeklődőket játszóhelyükön, az IMPRÓ – kreatív töltőállomáson.

November 4. Hétfő

Hétfő van, menjen moziba, van egy csomó film, amit érdemes megnézni, ha hollywoodra van rákattanva, és ha már látta a Gravitációt, nézze meg az új Carrie-t (bár részünkről nem sok jót várunk tőle). Ha másfajta katarzisra vágyik, jól teszi, ha beül az Anyai szív című román drámára, ami ugyan nem túl könnyed, viszont bezsebelt egy rakás díjat (köztük az idei Arany Medvét is), és a mi szimpátiánkat is bírja, nemsoká olvashatja is, miért.

November 5. Kedd

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház ma este mutatja be Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabját, Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád szereplésével. "Az előadás a brit miniszterelnök nyaralójának egy napját meséli el, amelyen a brit kormányfő számtalan problémával kénytelen szembenézni. Jim Hackernek, aki mindenképpen szeretne bekerülni a történelemkönyvekbe, úgy tűnik, áldozatot kell hoznia... A "válságkomédia" műfajú darabot a BBC Igenis, miniszter úr! és Igenis, miniszterelnök úr! című, az 1980-as években készült televíziós-sorozatának szerzői írták. A szerzők figurái ugyanolyan érvényesek a 2010-es években, mint harminc évvel ezelőtt voltak, csak a körülmények mások" - írja a darab ismertetője, úgyhogy ha bárki is ráismerne benne a mai magyar valóság elemeire, az nyilván csakis a véletlen műve.

November 6. Szerda

Menjen ma este a Katonába, de kivételesen nem azért, hogy igényesen összeállított színdarabot nézzen, hanem az Akkezdet Phiai miatt. Nem, nem arról van szó, hogy a zenekar megpróbálkozik a prózával, bár ez talán nem is áll annyira távol tőlük, hanem csak szeretnek különleges helyszínen koncertezni, és a Katona Sufnija az; a színház vezetése meg nyilván szereti bevonzani a fiatalabb generációt színházába.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek